Yüksekova: Mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Yüksekova: Mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Yüksekova'da tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 9 araçtaki 30 kişi, ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Ömer Oğuz'un haberi

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Adaklı (Alekanan) köyünde, hasta ziyaretine giden ve köyden dönen 9 araçtaki 30 kişi, tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı.

Araçları kara saplanan ve tipi nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşlar, uzun uğraşlara rağmen saplandıkları yerden çıkamayınca, durumu yetkililere bildirdi.

Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri, bir saatlik çalışmanın ardından mahsur kalan vatandaşlara ulaştı.

Kara saplanan araçları iş makinesi yardımıyla çıkaran ekipler, vatandaşların ilçeye ulaşmasını sağladı.

Zor anlar yaşadıklarını belirten Nazmi Özdemir,  "Kar kalınlığı bir metreyi aştı. Yollar tipi nedeniyle hemen kapanıyor. Bizler de hasta ziyaretinde dönüyorduk. Yola çıkmıştık ama yolda tipiye yakalandık. Araçlarımız kara saplandı. Çok güçlük yaşadık ve üşüdük. Durumu yetkililere bildirdik. Allah onlardan razı olsun. Yolu açarak bizleri kurtardılar" dedi

Tipi nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Ömer Akkuş ise tipinin araçlarından çıkmalarına dahi engel olduğunu söyledi.

Saatlerce yolda mahsur kaldıklarını ifade eden Akkuş, "Evden çıkarken hava iyiydi ama yolda tipiye yakalandık. 2,5  saat mahsur kaldık. Tipi nedeniyle zor anlar yaşadık. Bizi kurtaran ekiplere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

k1-144.jpg

k2-122.jpg

k3-092.jpg

k4-065.jpg

k5-037.jpg

k6-024.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.