Yüksekova: Kuş Cenneti'ndeki yangın devam ediyor

Yüksekova: Kuş Cenneti'ndeki yangın devam ediyor

Yüksekova'da Kuş Cenneti olarak bilinen sazlık alanda dün sabah saatlerinde çıkan yangın yer yer devam ediyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Miçîç ve Serdeşt köyleri karşısında bulunan Kuş Cenneti olarak bilinen Nehil Sazlığı’nda dün sabah saatlerinde yangın çıktı. Sazlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle giderek büyüyor. Yüksekova Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından yapılan müdahaleler alanın bataklık olmasından dolayı yetersiz kalıyor. Kısmı olarak kontrol altına alınan ve yer yer devam eden yangında onlarca hektarlık alan küle döndü.

nehil-sazligi-yuksekova-yangin.jpg

Sazlık alanda daha önce de birçok kez yangın çıktı. Çevresinde 6 köyün bulunduğu ve küle dönen onlarca hektarlık sazlık alanda birçok canlının hayati riski de devam ediyor.

Yangın bölgesinde bulunan ve koyunlarını otlatan çobanlardan Sait İlter, yangını çıkaran kişilerde insanlık dışı bir vicdan olduğunu ifade ederek, “Binlerce hayvan burada yangın nedeniyle zehirlenip, yanarak öldü. Bakın hayvanlarımız hepsi zehirlendi. Bu insanlık işi midir? Allah nasıl kabul etsin? Sahipsiz bir kent olduğu için kimse yangını çıkaran failleri bulma çabasına dahi girmiyor” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum