Yüksekova, Kürtçe seçmeli dersin en çok tercih edildiği ilçelerden biri oldu

Yüksekova, Kürtçe seçmeli dersin en çok tercih edildiği ilçelerden biri oldu

Yüksekova (Gever) ilçesinde Kürtçe seçmeli dersi tercih eden 500’den fazla öğrenci anadilinde ders görüyor. İlçede bu yıl da Kürtçe seçmeli derse yoğun ilgi gösteriliyor.

Ortaokullarda, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli derslerin tercih süreci 10 Şubat’a kadar devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hangi illerde kaç öğrencinin Kürtçe seçmeli dersleri tercih ettiğine dair bir veri paylaşılmasa da, edinilen bilgilere göre sadece Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaklaşık 500 öğrenci bu dersi tercih etti.

'Kürtçe dersini seviyoruz'

Kürtçeyi tercih eden öğrencilerden Argeş Güngör, "Çok güzel, ben ve arkadaşlarım Kürtçe dersini seviyoruz. Dersimiz çok iyi, hocamızı seviyoruz o da bizi seviyor” dedi.

Arkadaşına katılan Nujin Güngör de, “Kürtçe dersler çok güzel, okuma yazma öğreniyoruz. Bu dersi çok seviyoruz” dedi.

Kürtçe dersi öğretmenlerinden Gülizar Ölmez, görevli olduğu okulda günde 6 saat Kürtçe dersi veriyor. Ölmez, Kürtçe dersi tercih eden öğrencilerin diğer derslerinde de başarılı oluklarını belirtti.

Sadece 3 Kürtçe öğretmeni bulunuyor

Ölmez, “Toplam 10 sınıfta derslere katılıyorum. 5-6 ve 7. Sınıflara ders veriyorum ve 180-200 civarında öğrencim var. Öğrenciler kendi anadillerini bilirse aslında diğer derslerde daha başarılı oluyorlar. Örneğin onlara dilleri ile ilgili bir soru sorduğumda hemen cevap veriyorlar” diye konuştu.

Yüksekova’da Kürtçe seçmeli derslere talep yoğun olsa da ilçede sadece 3 Kürtçe öğretmeni bulunuyor.

İlgili Haberler
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum