Yüksekova Kültür Sanat Merkezi bahçesinde kardan çoban heykeli

Yüksekova Kültür Sanat Merkezi bahçesinde kardan çoban heykeli

Yüksekova Kültür Sanat Merkezi (Navenda Çanda Geverê) bahçesinde yapılan “Kardan Çoban” büyük ilgi gördü.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova Kültür Sanat Merkezi (Navenda Çanda Geverê) bahçesinde 1 gün süren çalışmanın ardından Murat Tekin ile Cuma Akdoğan tarafından kardan yapılan Şıvan (Çoban)heykeli hayli ilgi gördü. Amatör heykeltıraşlardan Murat Tekin, “2006’da Yüksekova şehir merkezinde böyle bir çalışma yapmıştık. Bu tür çalışmalara ilgimiz işsizlikten dolayı boş kalan vakitlerimizi değerlendirmek ile başladı. Bizler bu tarz çalışmaların bize maddi anlamda bir gelir sağlayacağını düşündük. Ama bir sonuca varamadık” dedi

haberinfotolari.gif

“Artık amacımız kültürel çalışmalarımızı tanıtmak”

Kültürel değerlerini tanıtmak amaçlı böyle bir çalışma yaptıklarını dile getiren Tekin,”Şimdi ise Kültür Sanat Derneğinin bahçesinde kardan yapmış olduğumuz bu çalışmamızı halkımızın beğenisine sunduk. Belediyemizden beklentimiz bu tür kültürel değerlerimizi yansıtan çalışmaların her sokak başına yapılmasıdır” dedi

Çobanların genelde batıda hor görülmelerine karşın kendi kültürel değerleri için önemli bir yere sahip olduklarını ifade eden Kültür Sanat Merkezi eğitmenlerinden Selim Bulut, “ Batıda önemsiz olan çobanlık mesleği, Kürtlerin içerisinde ayrı bir yere sahiptir. Hatta Hakkâri’de eski dönemlerde Mirlerin oğulları dahi Çobanlık mesleğini sevdiklerinden dolayı bunu yapmışlardır.”

“Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi”

Kürt kültürü içinde zengin bir içeriğe sahip olan çobanlıkta aşk şarkıları, dengbejlik unsurlarının varlığına sahip çıkılması anlamında yapılan kardan çobana yine kardan yapılan kepenek giydirildi.

Kardan çoban çevredeki vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Özellikle çocukların ilgi gösterdiği kardan çobanın yanında yoldan geçen bazı vatandaşlar hatıra fotoğrafı çekindi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum