Yüksekova Dilimli Barajı'na atılan çöplere tepki

Son günlerde yaşanan yağışlar ve eriyen karlar, Yüksekova Dilimli Barajı'nın sularını yükseltti. Ancak bu yükselen sular, barajın etrafına atılan çöpleri de beraberinde taşıyarak çevre kirliliğini gün yüzüne çıkardı.

Yüksekova Dilimli Barajı'na atılan çöplerin sularla birlikte taşınması, çevre kirliliğinin boyutlarını artırdı. Artan su seviyesiyle birlikte barajın etrafında biriken çöpler, suyun yüzeyinde bir tabaka oluşturarak görsel kirliliğe neden oldu.

Barajdaki suyun aynı zamanda kurulan tesisten geçerek içme suyu olarak kullanıldığı göz önünde bulundurulduğunda, çöp tabakasının oluşturduğu kirliliğin insan sağlığına olan olumsuz etkileri de göz ardı edilemez.

Yaşanan Kirliliğe dikkat çeken Yüksekovalı çevreci Burhan Yalçın, “Baraj sularının içinde plastik şişeler, poşetler, pet şişeler ve diğer çöp parçaları görülüyor. Bu durum, sadece görsel kirliliğe değil, aynı zamanda çevrenin ekolojik dengesini de olumsuz etkileyebilecek potansiyele sahip. Vatandaşların çevreye duyarlılık göstererek çöplerini uygun şekilde imha etmeleri ve doğaya zarar vermeden atık yönetimi konusunda daha bilinçli davranmaları önem taşıyor” dedi.

Yüksekova Dilimli Barajı'ndaki çevre kirliliği sorununa çözüm bulunması ve atıkların düzenli bir şekilde toplanarak bertaraf edilmesi için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum