Yüksekova Belediyesi'nden gıda yardımı: 'Yardımlar fakirlikten kurtarmıyor'

Yüksekova Belediyesi'nden gıda yardımı: 'Yardımlar fakirlikten kurtarmıyor'

Yüksekova Belediyesi hayırseverlerle birlikte yardıma muhtaç 2815 aileye gıda yardımında bulundu. Yardım edilen aileler DTP Yüksekova İlçe yöneticileri Belediye meclis Üyeleri ve muhtarların yardımıyla belirlendi.

Yüksekovalı hayırseverler ile İstanbul’dan bir hayırseverin ramazan ayının 3. gününde Yüksekova Belediyesi’ne göndermiş olduğu gıda paketleri ramazan ayı boyunca tespit edilen ailelere dağıtıldı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ DTP, MECLİS ÜYELERİ VE MUHTAR BELİRLEDİ

Yapılan yardımlar ile ilgili Yüksekova Habere açıklama yapan Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin mahalle muhtarları, DTP Yüksekova yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin yaptığı tespitler sonucu ihtiyaç sahibi aileleri belirlediğini ve ramazan ayı boyunca belediyeye gelen yardımların belediye ekipleri tarafından dağıtıldığını söyledi.

TEMEL İHTİYAÇ MADDELERİ DAĞITILDI

Yetişkin, dağıtılan gıda paketlerinin içinde temel ihtiyaç maddelerinin olduğunu ifade ederek, “Yüksekova şehir merkezinde 2815 aileye gıda yardımı yapıldı. 55 aileye ise et yardımında bulunduk. Dağıtılan gıda paketlerinin 100 tanesini de Yüksekova’ya bağlı köylerdeki yardıma muhtaç ailelere gönderdik.”dedi.

"YARDIMLAR FAKİRLİKTEN KURTARMIYOR"

Yetişkin, “Bir parçada olsa fakir ailelerin evlerine sıcak bir yemek olsun istedik. İlçemizde çok sayıda yardıma muhtaç aile var. Ramazan ayının ilk 2-3 gününde gelen yardımları topladık. 4. günden itibaren ekiplerimiz paketleri ailelere ulaştırmaya çalıştı. Bu çalışmalarımız akşam geç saatlerde yapıldı. Yardım yapılan bütün ailelerin isimlerini dosyalayıp sakladık önümüzdeki süreçte elimizden gelirse yine bu ailelere yardım etmeye çalışacağız. Önemli olan insanlara yardım etmek değil, insanların istihdamına yönelik icraatlar yapmaktır. Çünkü yardımlar günü kurtarmaya yönelik olup insanları fakirlikten kurtarmıyor. Yapılacak tek şey işsizliğin önüne geçecek projeler üretmektir.”dedi.

28935

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.