Yüksekova Anadolu Lisesi'nden Yöresel kıyafet yarışması

Yüksekova Anadolu Lisesi'nden Yöresel kıyafet yarışması

Yüksekova Anadolu Lisesi rengarenk yerel kıyafetlerin sergilendiği bir yarışma düzenledi. Yarışmada öğrenciler birbirinden güzel kıyafetleri ile göz doldurdular.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova Anadolu Lisesi YOKAP kapsamında dört dörtlük bir yarışma düzenledi. Açık havada gerçekleştirilen yarışmada rengarenk kıyafetleriyle onlarca öğrenci birincilik için kıyasıya yarıştı.

haberinfotolari.gif

Bugün saat 12.00’da Yüksekova’nın Yeni Mahalle’deki açık alanda düzenlenen yarışmaya jüri üyesi olarak katılan MEB Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı Halk Oyunları B kategorisi jüri üyesi Emin Özdemir, Halk Oyunları Eğitmeni Hüsnü Dikçe, Anadolu Lisesi Öğretmeni Evin Özalkak birinciyi seçebilmek için hayli zorlandı.

Yarışmayla ilgili bilgi veren Anadolu Lisesi Müdürü Enver Yaşar: “Cennet ülkemiz tam bir kültürler mozayiği, bir gül bahçesi. Her renkten ve her kokudan çiçek var bu bahçede. Modernizmin tüm geleneksel değerleri soluklaştıran etkisi Anadolumuzun her yöresinde olduğu gibi bizim yöremizde de görülmekte. Kültür zenginliği gönül zenginliğidir. Amacımız bu gül bahçesinde değerlerimizi görsel bir şölen halinde sunmaktır.” dedi.

Yarışma sunucunda kız öğrencilerden Sibel Canan, erkek öğrencilerden ise Efe Örbeyi   birinci oldular.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.