Yoksullara ücretsiz ekmek

Yoksullara ücretsiz ekmek

Mahalle bakkalından yoksullara ücretsiz ekmek

ADANA - Adana'nın Seyhan ilçesinde bir mahalle bakkalı, dayanışma ve yardımlaşma örneğini ortaya koydu. Bakkal, ekmek dolabının üzerine "ihtiyacı olan ücretsiz alabilir" yazısı yazarak Ramazan ayı boyunca yoksul yurttaşların ücretsiz ekmek almalarını sağlayacak. 

Ramazan ayında yurttaşlar arasında yardımlaşma ve dayanışma kültürü daha da belirginleşirken, Adana'nın Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi'nde bir bakkal, alım gücü olmayan yurttaşlara Ramazan ayı boyunca ücretsiz ekmek dağıtıyor. Bakkaldaki ekmek dolabının üzerinde "ihtiyacı olan ücretsiz alabilir" yazısı bulunuyor. Bakkal sahibi Sezai Bal, "Mübarek Ramazan Ayı hayır bereket ayıdır" diyerek, mahallelerinde ekonomik durumu kötü insanların bulunduğunu hatırlattı. Bal, "Birçok insanımız zaten sadece ekmekle karınlarını doyuruyor. Ramazan ayında insanların aç kalmaması için, gerçek ihtiyaç sahiplerinin kimseye muhtaç olmaması için, mahallemizde böyle bir uygulama başlattık. Gerçekten ihtiyacı olan gelsin alsın dedik. Bize söylemelerine bile gerek yok dedik. Ama yine de ekmek alanlar gelip bize söylüyorlar. Biz mahallemizde kimin bu ekmeğe ihtiyacı var, kimin yok iyi biliyoruz" dedi.

uc2.jpg

'Bu kültürün yaşatılmasını istiyoruz'

Ramazan ayının birlik beraberlik ve dayanışma günü olduğunu anımsatan Bal, "Biz de karınca kararınca mahallemizin ihtiyaç sahiplerine böyle destek olmaya çalışıyoruz. Tüm yurttaşlarında duyarlılık göstermesini istiyoruz. Sosyal bir proje haline gelmesi ve yılın 365 günü yoksul yurttaşların kapılarında bir lokma ekmek bulabileceği bir hal almasını istiyoruz. Sadece Ramazan'da değil daimi olarak bu kültürün yaşatılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.