YÖK: Üniversitelerdeki sınavlar yüz yüze yapılmayacak

YÖK: Üniversitelerdeki sınavlar yüz yüze yapılmayacak

Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK), korona virüsü (Covid-19) salgınıyla ilgili olarak üniversitelere “Covid-19 tedbirler” konulu yazı gönderildi.

Yazıda, Sağlık Bakanlığı’nın YÖK’e hitaben kaleme aldığı “11 Mayıs 2020 tarihli ve Covid-19 tedbirler” konulu yazısındaki şu ifadelere yer verildi:

“Şehirler arası kitlesel öğrenci hareketleri, farklı yerleşim birimlerinden öğrencilerin bir araya gelmesi, öğrenci yurtlarının yeniden faaliyete geçmesi ve sınav ortamlarında sosyal mesafeye uyulamaması gibi durumların, kontrol altına almakta olduğumuz pandemi mücadelesinde önlenemez bir risk oluşturacağı görülmektedir. 2019-2020 eğitim yılının bu tür risklere meydan vermeden tamamlanması gerekmektedir. Yükseköğretim Kurulunun daha önce örgün eğitim yapılan programlarda uzaktan eğitim yapılması ve ara sınavlara ilişkin almış olduğu kararlara paralel olarak, dönem sonu sınavları ile bu eğitim yılına ait diğer sınavların da çevirim içi veya alternatif ölçme-değerlendirme yöntemleri uygulanarak yapılması önem arz etmektedir.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.