Yıldırım: 'Son Başbakansınız neden erken seçime gidiyorsunuz? diye soruyorlar

Yıldırım: 'Son Başbakansınız neden erken seçime gidiyorsunuz? diye soruyorlar

Erken seçim kararıyla ilgili açıklama yapan Binali Yıldırım, kendisine "Son Başbakan olarak 16 ay daha süreniz var neden erken seçime gidiyorsunuz?" sorusunun yöneltildiği söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran’da erken seçim yapılması kararının ardından Çankaya Köşkü’nde basın toplantısı düzenledi.

‘JEOPOLİTİK GELİŞMELER NEDENİYLE SEÇİM KARARI ALINDI’

Seçimin 2019’da yapılmasının planladığını belirten Binali Yıldırım, erken seçim kararının gerekçesini şöyle açıkladı:

“Bildiğiniz gibi 16 Nisan 2017 halk oylaması ile Cumhurbaşknlığı Hükümet Sistemi, Anayasamızda yerini almıştır. Bu anayasa değişikliğinin kabulünden sonra bazı maddeler hemen yürürlüğe girmiş, bazı maddelerin de yapılacak ilk seçimlerde yürürlüğe girmesi öngörülmüştür. Aradaki zaman içerisinde zaman zaman 3 Kasım’da seçimlerin yapılması için partimiz tarafından irade beyan edilmesine rağmen seçimlerin erkene alınması yönündeki beklenti artmaya devam etmiştir.

Dolayısıyla vatandaşlarımızı bu değişikliğin artık, bir an önce yürürlüğe girmesi ve fiili durumun anayasayla uygun hale gelmesini beklemektedir. Ve sürenin bu şekilde devam etmesinin, ülkemizin karşı karşıya olduğu jeopolitik gelişmeler ve güvenlik konuları da buna dahil olunca ve dün, bugün yaşanan gelişmeler de dikkate aldığımızda böyle bir karar alınması yoluna gidilmiştir.”

‘2 YILDA ÇOK ÖNEMLİ OLAYLAR YAŞADIK’

2 yıla yakın bir süredir Başbakan olarak görev yaptığını söyleyen Yıldırım, “2 yıl kısa bir süre olabilir ama Türkiye siyasi tarihinin çok önemli olaylarını yaşandığımız süre olarak akıllarda kalacaktır. 15 Temmuz darbe girişimi, Fırat Kalkanı Harekatı ve akabinde yıllardır karşı karşıya kaldığımız vesayet girişimlerini son erdirecek Anayasa değişikliğinin 16 Nisan’da vatandaşlarımızın kabul oylarıyla gerçekleşmiş olması. Bütün bunlar aslında son 2 yıl içerisinde ülkemizin karşı karşıya kaldığı önemli gelişmelerdir” dedi.

‘MİLLETİMİN EMRİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Seçime katılacak partilere başarılar dileyen Yıldırım, şunlar söyledi:

“Seçimleri hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve seçimlere katılacak siyasi partilere başarılar diliyorum. Bazen şu soruyu da soranlar oluyor: ‘Son Başbakan olarak 16 ay daha süreniz var neden erken seçime gidiyorsunuz?’ Şunu başından beri söylüyorum: Ülkenin geleceği, milletimin geleceği, benim şahsımın ikbalinden, geleceğinden çok daha önemlidir. Ülkemizin yararına olan her türlü karara şahsi beklentileri bir kenara bırakarak arkasında oldu. Bundan sonra da milletimin emrinde çalışmaya devam edeceğim.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.