YGS açıklandı: Hakkari yine sonuncu

YGS açıklandı: Hakkari yine sonuncu

YGS sonuçları ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Hakkari yine en başarısız iller arasındaki yerini korudu.

YÜKSEKOVA HABER

11 Nisan’da yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları bugün ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, tarafında Yüksek Öğretim Kurulu'nda (YÖK) düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı. YGS'de en başarılı ilin Yalova olduğunu açıklayan Yarımağan, İstanbul'un 43. olduğunu; son 3 ilin Şırnak, Ardahan ve Hakkâri olduğunu belirtti.

Sınavda 1 milyon 473 bin 337 adayın puanı hesaplanırken, 14 bin 156 adayın da puanını hesaplanamadığını belirten Yarımağan, 70 bin 248 adayın 140 puanın altında kaldığını; adaylardan toplam 1 milyon 403 bin 89'unun bir yükseköğretim programına yerleşmek için tercih hakkı kazandığını; 169 bin 509 adayın 140-180 arasında puan aldığını belirtti.

180'in üzerinde puan alan ve LYS'ye girmeye hak kazanan aday sayısının 1 milyon 233 bin 580 olduğunu vurgulayan Yarımağan, bu oranın bekledikleri değerlerin biraz üzerinde olduğunu ifade etti.

Sınav öncesi Başta Hakkari olmak üzere doğu ve güneydoğudan binlerce öğrencinin tercih etmediği sınav merkezlerinde sınava girdiği bu durumunda kamuoyunda öğrencilerin ‘ÖSYM Sürgünü’ olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

41893

41894

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.