Yeşil Sol Parti'nin Şemdinli seçim bürosu açıldı

Yeşil ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari İl Örgütü, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ilk seçim bürosunun açılışını yaptı.

Açılışa, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Sezai Temelli, Feleknaz Uca, Sait Dede, HDP 26’ncı dönem Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Barış Anneleri Meclisi, Yeşil Sol Parti il ve ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda Şemdinlili katıldı.

Açılış öncesi seçim bürosunun bulunduğu ilçenin çarşı merkezi Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süslendi. Yapılan açılış öncesi Yeşil Sol Parti Hakkari aday adayları ve HDP’li heyet, Kaniya Bermêş’ê alanında karşılandı. Karşılama ardından kitle burada seçim şarkıları eşliğinde halaya durdu. Çekilen halaylar, atılan sloganlarla ardından kitle, araçla konvoyu oluşturarak şehir merkezine doğru yola çıktı.

İlçe merkezinde heyeti karşılayan kitle ise, Biji HDP” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla araçların önünü durdurarak heyetle birlikte ilçe seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçti.

photo-2023-04-09-19-05-44.jpg

‘14 MAYIS’TA ZAFER BAYRAKLARINI TAŞIYACAĞIZ’

Hakkari Yeşiller Sol Parti ve HDP Şemdinli ilçe eşbaşkanlarının yaptığı açıklamaların ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Şemdinli halkının seçim bürosu açılışında direniş ve özgürlükçü ruhunu ortaya koyduğunu belirterek, “Bir seçim bürosu açılışı için bir araya geldik. Ama bugün sadece seçim bürosu değil hesap sormanın ilk adımıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin normal bir seçim olmadığını dile getiren HDP milletvekili Feleknas Uca, 14 Mayıs seçiminde sandıklarda, AKP-MHP iktidarının hesabını soracaklarını belirtti. Uca devamla, “14 Mayıs zulümlerin hesabını sorma günüdür. Bu seçim yapılan bütün haksızlıkların hesabı faşist AKP-MHP iktidarından soracağız. Yolumuz, mücadelemiz ve başarımız birdir. 15 Mayıs özgür yaşam, demokrasi ve hukukun günü olacak. Biz seçimleri HDP’yle değil, 40 yıllık mücadeleyle başladık. Seçimlere 35 gün kaldı. Bizler Yeşil Sol Partiyi her alanda gezerek tüm halkımıza tanıtacağız. Her yeri gezerek ikna olmayan tek bir insan bile varsa ikna edelim ve mücadelemizi büyütelim” dedi.

photo-2023-04-09-19-05-55-001.jpg

‘ÇÖZÜM ADRESİ YEŞİL SOL PARTİ’

Yeşil Sol Parti olarak her yerde alanları doldurarak ortak mücadele için yan yana olduklarını vurgulayan HDP Van milletvekili Sezai Temelli, açtıkları seçim bürolarında Kürt, Kadın, emek ve özgürlük düşmanı karanlık bir devri kapacaklarını vurguladı.

Karanlık devri kapatarak yeni bir devri tüm halkların ortak mücadelesi ile açacaklarını ifade eden Temelli, “Masayı devirdiler, masanın altında koca bir ülke bırakılar. O masayı devirerek, koca bir halkın haklarını gasp ettiler. Bütün ülkeyi yangın yerine çevirdiler. Sayın Öcalan'a bir çözüm süreci başlatacağız. Çünkü bu ülke çözüm, demokrasi, adalet ve özgürlük istiyor. Herkes için adaletin sağlanması için Kürt sorunun çözülmesi gerekiyor. Kürt sorunun çözümünün adresi Yeşil Sol Parti ve 3’ncü yolun yolculardır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ilçe seçim bürosunun kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından açılış töreni çekilen halaylarla son buldu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.