Yeniköprü'de tehlike sürüyor: Karayolları ve dağcılardan ortak çaba

Yüksekova'yı Hakkari ve Van'a bağlayan kara yolunda sürekli inen heyelan sonrası dağcı grubu devreye girerek, bellerine bağladıkları halatlarla dev kaya parçalarını indirmeye çalıştı.

Yeniköprü mevkisindeki heyelan riskine karşı harekete geçen karayolu ekipleri ve dağcılar, ortak bir çaba sergiliyor. Dağcı ekipler, kaya ve taşların düşme ihtimali bulunan bölgeye tırmanarak temizlik çalışmalarını sürdürürken, karayolu ekipleri de yolu trafiğe kapatıp açarak temizlik çalışmalarını yürütüyor. Ekipler, sürücüleri de bölgede dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Zorlu şartlarda çalışan dağcı ekipleri, gün boyu kaya parçalarını indirerek tehlikeyi önlemeye çalışıyor. Karayolu ekipleri ise yolun trafiğe açık kalmasını sağlayarak araçların geçişini yönetiyor. Yüksekova Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bölgede güvenliği sağlamak için önlemler alıyor.

dagci3.jpg

Dağcı grubunun lideri Bülent Metin, heyelanın sebep olduğu taşları indirmek için uluslararası sertifikalara dayalı yöntemler kullandıklarını belirtiyor. Ekip, çift ip sistemiyle çalışarak tehlikeli alanlara ulaşıyor ve temizlik çalışmalarını yürütüyor. Metin, işbirliği içinde oldukları karayolu ekiplerinin de yol güvenliğini sağlamak için çalıştığını vurguluyor.

dag1.jpg

Heyelan riskine karşı mücadelede, acil durumlarda ise hızlı bir şekilde yolun açıldığını belirten Metin, ekiplerin 2 bin rakımda yoğun çaba sarfettiğini ve bu zorlu çalışmalara rağmen güvenliklerini sağladıklarını ifade ediyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.