Yeni kriz: Nükleer anlaşmadan çekiliyor

Yeni kriz: Nükleer anlaşmadan çekiliyor

Donald Trump, Rusya'nın anlaşma şartlarına uymadığını iddia ederek Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekileceğini açıkladı. Trump, yeni bir anlaşma önerilmezse ABD'nin kendi silahlarını üreteceğini de belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Nevada eyaletindeki seçim konuşmasında Rusya ile ülkesi arasındaki Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması‘ndan çekileceğini açıkladı.

Rusya’nın iki taraf arasındaki anlaşmanın şartlarını ihlal ettiğini iddia eden Trump, Barrack Obama’nın kendi döneminde neden bu anlaşmadan çekilmediğini anlayamadığını söyledi.

‘RUSYA ANLAŞMAYA UYMAYAN TARAF OLDU’

Donald Trump yaptığı açıklamada Rusya’nın nükleerle ilgili bu anlaşmayı ihlal etmesine göze yummayacaklarını belirterek, anlaşmanın yükümlülüklerini yerine getiren tarafın kendileri olduğunu söyledi. Trump, Rusya’nın anlaşmaya uymaması sebebiyle anlaşmayı iptal edeceklerini söyledi.

Donald Trump, Rusya ve Çin yeni bir anlaşma önermezler ise ABD’nin kendi silahlarını üretebileceğini söyledi.

Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması, 1987’de Washington’da imzalandı. Anlaşma şartlarına göre, Rusya ve ABD menzili 300-3400 mil olan güdümlü füzesi almasını, üretmesini ya da test etmesini yasaklıyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.