Yediveren (Êlê) mezrasında okul yok

Yediveren (Êlê) mezrasında okul yok

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Esendere Beldesine bağlı İran sınırında bulunan Yediveren (Êlê) mezrasında eğitim-öğretimden mahrum bir şekilde büyüyen çocuklar mezralarına okul yapılmasını istiyor.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Esendere Beldesine bağlı İran sınırında bulunan Yediveren (Êlê) mezrasında eğitim-öğretimden mahrum bir şekilde büyüyen çocuklar mezralarına okul yapılmasını istiyor. 

haberingoruntuleri.gif

Yüksekova’ya60 kilometre uzaklıkta bulunan Yediveren mezrası sakinleri Başbakan ve Milli Eğitim Bakanlığına seslenerek köylerine okul yapmasını istedi. Okumak ve meslek sahibi olmak istediklerini belirten çocuklar köylerinde bulunan kilise kalıntısında oynayarak zaman geçirdiklerini belirterek, “Kilise değil okul istiyoruz.”dediler. 9 yaşında olan ve hiç okula gidemeyen Helin Yemen, okumak dışında başka hiçbir isteğinin olmadığını söylerken 16 yaşındaki Sevgi Atilla ise “Okuyup bilgi sahibi olmak, hayatımızı kurtarıp meslek sahibi olmak istiyoruz. Cahil kalmak istemiyoruz.”dedi.

‘BİZ OKUYAMADIK, BARİ ÇOCUKLARIMIZ OKUSUN’

3 çocuk annesi olduğunu belirten Feride Yemen (28), 3 çocuğunun da eğitim-öğretimden mahrum bir şekilde büyüdüklerini belirterek, “İmkânımız olmadığı için Yüksekova veya başka bir yerde çocuklarımızı okutamıyoruz. Yetkililer öğrenci sayısı az olan köylere öğretmen gönderilmediğini söylüyor. Bizim çocuklarımızın suçu ne. Köyde okula gitmesi gereken yaklaşık 10 çocuk var. Çocuklarım her gün bana ‘anne biz okumak istiyoruz bizi okula gönder’ diyorlar. Çaresiziz. Gelecek yıl bir öğretmen gönderilirse evimizin bir odasını okul yapmaya razıyız. Biz okuyamadık bari çocuklarımız okusun.” dedi.

MEZRAYA OKUL YAPILACAK

Konu ile ilgili Yüksekova Haber'e bilgi veren Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen söz konusu mezraya bu yıl içerisinde bir okul ve bir lojman yapacaklarını belirterek, “Zaten plan ve programımızda bu mezraya bir okul yapılması vardı. Bu yıl içerisinde bir derslik okul ve bir lojman yapımına başlanacak. İhalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Önümüzdeki yıl inşallah bu mezramızdaki çocuklarımız da okullarına kavuşarak eğitim-öğretimlerine devam edebilecekler.”dedi.

okul3.jpg

okul4.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum