Yaşlı aile kaderine terk edildi

Yaşlı aile kaderine terk edildi

Ankara'da çoğunlukla Roman yurttaşların yaşadığı Çinçin (Örnek) Mahallesi'nde yaşayan Gezer ailesi, içinde bulundukları yoksulluk ve hastalıklara rağmen devletin kendilerine sahip çıkmamasından yakındı.

ANKARA - Ankara'nın Altındağ ilçesinde genellikle roman yurttaşların yaşamını sürdürdüğü, ön yargılarla anılan Çinçin (Örnek) Mahallesi'nde yaşayanlar, burada hem yaşadıkları ekonomik sıkıntılardan hem de devletin Roman kimliğinden kaynaklı kendilerine yaklaşımından rahatsız.

Yıllardır ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören ve gittikleri her yerde devlet tarafından dışlanan Romanlar, devlet dairlerinden ekonomik sıkıntılar içerisinde olmalarına rağmen hiçbir destek alamadıklarını ifade ediyor.

Burada yaşayan Gezer Ailesi'nin yaşadıkları da bunun örneklerinden biri.

Hüseyin Gezer, yakalandığı yüzde 71 oranındaki kas erimesi hastalığı yüzünden yürümekte dahi zorluk çekerken, eşi Fatma Gezer de kanser hastası. Çift hastalıkları nedeniyle günlük ihtiyaçlarını dahi gidermekte zorlanıyor. Anne ve babasına bakan ailenin en büyük çocuğu olan Bodur Gezer ise askerden yeni geldiği ve işsiz olduğu için sorumluluğunu yerine getiremediği için aile konu komşunun yardımları ile hayatlarını idame ettirebiliyor.

Eşinin ve kendisinin hastalıklarından kaynaklı devlet kurumalarına başvurarak yardım istediğini dile getiren Hüseyin Gezer, "Gittiğimiz bütün devlet kurumları bizi oradan oraya gönderiyorlar isteseler bir gün içerisinde hallederler ama yapmıyorlar" dedi. 

'Yeşil Kart başvurusunda hep olumsuz cevaplar alıyoruz'

Yeşil Kart çıkarmak için de başvuruda bulunan aileye yine olumsuz yanıt verildi. Herhangi bir geliri olmamasına rağmen, kendilerine Yeşil Kart verilmediğini, bunun için durumunun dahi incelenmediğini söyleyen Gezer, kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.