Yarkadaş, 'Suruç'la ilgili haberleri eleştirdi

Yarkadaş, 'Suruç'la ilgili haberleri eleştirdi

CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Suruç'ta 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili haberleri eleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Suruç’ta AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız ile esnaf Esvet Şenyaşar ve 2 oğlunu hayatını kaybettiği olayla ilgili haberleri eleştirdi.

Dün Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi programına katılan Yarkadaş, “Olayın vahameti kadar, medyanın alçakça tavrı. Dün bütün gece, 2 DBP’li dükkanlarında öldürülmüş olmasına rağmen ‘AKP’lilere saldırı’ diye verdiler. Ya arkadaş yapmayın bunu. En azından ‘Şanlıurfa’da istenmeyen kavga’ deyin” şeklinde konuştu.

Yarkadaş, şunları söyledi:

“3 gün önce AKP milletvekili gene o dükkana gidiyor. Dükkanın sahibi DBP’li. Diyor ki milletvekiline ‘Bize ikide bir gelmeyin. Bu dükkandan size oy çıkmaz. Gelip gerilim yaratmayın.’ 3 gün sonra AKP milletvekili yine gidiyor oraya, tartışma çıkıyor. İddia şu: AKP milletvekilini koruyanların içinde kalaşnikof silah taşıyanlar var. Tartışma çıkınca dükkanın sahibinin 2 çocuğu yaralanıyor. Daha vahimini söyleyeceğim: Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırılıyor. Hastanede yaralanan kişi bir daha saldırıya uğruyor ve oksijen tüpü kafasına vurularak öldürülüyor. Daha vahimi, hastanenin kameraları sökülüyor, olaydan yarın saat sonra.

AKP’li milletvekilinin kardeşi hayatını kaybetti, 2 de DBP’li yurttaşımız hayatını kaybetti (programdan sonra dükkan sahibi Esvet Şenyaşar da yaşamını yitirdi), hepsine Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Ama bu olayın vahameti kadar vahim olan medyanın alçakça tavrı. Dün bütün gece, 2 DBP’li dükkanlarında öldürülmüş olmasına rağmen AKP’lilere saldırı diye verdiler. Ya arkadaş yapmayın bunu. En azından ‘Şanlıurfa’da istenmeyen kavga’ deyin, ‘Provakasyon’ deyin, başka bir şey deyin. Ama dükkanında yaralanmış, hastanede öldürülmüş insanları görmeyip, sadece ‘AKP’lilere saldırı’ diye…”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.