Yaralı mülteciye yardım eden akademisyene hapis cezası

Yaralı mülteciye yardım eden akademisyene hapis cezası

Fransa'da üç yaralı mülteciye yardım eden akademisyen Pierre-Alain Mannoni 2 ay ertelenmiş hapis cezası aldı. Mannoni, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Fransa’nın İtalya sınırında yaralı bir mülteciyi yardım eden akademisyen Pierre Alain Mannoni, “oturma izni olmayan birini barındırmak ve seyahatine yardım etmek” suçundan iki ay ertelenmiş hapis cezası aldı.

Geçtiğimiz yılın 18 Kasım’ında yaşanan olayda Mannoni, otoyol kenarındaki 3 Eriteli kadını yaralı olduğu için arabasına almıştı. Mannoni, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesinde görülen davanın kararına itiraz edeceklerini ve temyize gideceklerini söyledi.

POLİS HASTANE YOLUNDA DURDURDU

Nice-Sophia- Antipolis Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan ve Fransa’nın en büyük bilimsel araştırma merkezlerinden CNRS’nin araştırmacısı olan Mannoni, 6 ay hapis cezasıyla yargılandığı sırada Duvar’a verdiği röportajda “Roya Vadisi’nin İtalya sınırına yakın bir bölgesinde arabamla gidiyordum. Yolda yaralı bir kadın gördüm, kadının kesinlikle yardıma ihtiyacı vardı. Bölgede bir çok mülteci var. Zor durumdalar ve herhangi bir yardım yok. Ben de yaralı kadını hastaneye ulaştırmak adına arabama aldım ancak polis arabamı durdurdu. Kadını ve beni karakola götürdü” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.