Çöplüğe dönen bisiklet yolu temizlendi

Çöplüğe dönen bisiklet yolu temizlendi

Yüksekova'nın İpekyolu caddesinde geçen yıl yapılan bisiklet yolundaki çöpler Karayolları 117. Yüksekova Şube Şefliği ekipleri tarafından temizlendi.

Hakkari ve ilçelerinde yapılan yatırımlar, halkın ihtiyaçları ve mevsimsel şartlar göz önünde bulundurulmadığında olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Yüksekova'nın İpekyolu Caddesi'nde geçen yıl Karayolları Bölge müdürlüğü tarafından yapılan yol, kaldırım ve orta refüj çalışmaları da bu yatırımlardan biri.

Söz konusu çalışmada en çok eleştirilen konular, Abdullah Canan köprüsü kavşağının kapatılarak Ziraatbank kavşağında gereksiz bir araç trafiği oluşturulması, orta refüjlerin düzenlenmemesi, enerji hatlarının yer altına alınmasının beklenmemesi, bisiklet yolunun birçok noktasında engellerin olması nedeniyle kullanılmayacak olmasıydı.

Cadde üzerindeki bisiklet yolunu bugüne kadar hiçbir bisikletlinin kullanmaması eleştirilerin haklılığını ortaya koyarken söz konusu bisiklet yolunun çöplüğe dönmesi Karayolları 117. Yüksekova Şube Şefliği ekiplerini harekete geçirdi.

Yoğun kış şartlarından sonra çöp dolan bisiklet yolu insan gücü ve iş makineleri aracılığıyla yapılan temizlik çalışmaları ile temizlendi. Ekipleri gece saatlerinde de vakumlu süpürge ile caddede biriken tozları temizlemeye çalışıyor.

Karayolları 117. Yüksekova Şube Şefliği tarafından yapılan açıklamada yakın zamanda orta refüjde ağaçlandırma çalışmaları başlatılacağı belirtildi.

bisiklet-yolu.jpg

 Yüksekova Haber
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum