WhatsApp yılbaşında tüm zamanların rekorunu kırdı

WhatsApp yılbaşında tüm zamanların rekorunu kırdı

Korona salgını nedeniyle insanlar evlerine kapanınca WhatsApp rekor kırdı. Yılbaşı akşamı 1.4 milyar sesli ve görüntülü arama yapıldı.

Korona virüsü salgını nedeniyle yılbaşı kutlamaları evlerde yapılınca WhatsApp, 1,4 milyar sesli ve görüntülü aramayla tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu sayı, geçen yılki sayının yüzde 50 üstünde oldu.

WhatsApp ile birlikte Facebook'un sohbet uygulaması da ABD içinde grup aramaları anlamında rekor kırdı. Ortalama günlük arama sayısını da neredeyse ikiye katladı.

Webtekno'nun haberine göre Facebook Live ve Instagram Live da yılbaşında tercih edilen popüler platformlardan oldu. Bu iki platformdan yapılan canlı yayınların sayısı dünya çapında 55 milyonu buldu. Yayınların toplamda kaç kişiye ulaştığı ise açıklanmadı.

Facebook daha önce yaptığı açıklamalarda, altyapı verimliliğini artırmak için eşi benzeri görülmemiş bir çalışma yaptığını açıklamıştı. Bu geliştirmenin nedeni olarak da pandemi döneminde çeşitli uygulamalarında yaşanan kullanım yoğunluğundaki artışı göstermişti. Firmanın çeşitli teknik ekipleri de yılbaşı sürecinde olası sorunlara karşı hazır bekletildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.