Verilerini Facebook ile paylaşmayı kabul etmeyenler WhatsApp kullanamayacak

Verilerini Facebook ile paylaşmayı kabul etmeyenler WhatsApp kullanamayacak

WhatsApp kullanıcılarının verileri Facebook şirketleriyle paylaşılacak. Güncellenen 'gizlilik ilkesi' koşullarına göre bu kuralları kabul etmeyenler uygulamayı kullanamayacak.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'gizlilik ilkesi' koşullarında güncellemeye gitti. Yeni düzenlemeye göre 2014 yılında sosyal medya holdingi Facebook tarafından satın alınan WhatsApp, kullanıcılarının verileri, artık Facebook ile paylaşabilecek. WhatsApp kullanmak isteyen her tüketici, bu onayı vermek zorunda kalacak.

WhatsApp kullanıcılarının hizmetin yeni şartları ve gizlilik politikasıyla ilgili uygulama içi bildirim almaya da başladı. Alınan bu bildirim, WhatsApp’in verileri nasıl işleyeceğine dair bazı bilgileri veriyor. 8 Şubat tarihine kadar WhatsApp'i açan kullanıcıların karşısına çıkacak ekranda yeni koşullar kullanıcılara sunulacak ve kabul edilmesi istenecek.

WhatApp'in internet sitesinde yer alan ve güncellenen gizlilik ilkesine göre, Facebook şirketlerinin bir parçası olan uygulama, diğer Facebook şirketlerinden bilgi alacak ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunacak. Diğer Facebook şirketleri ile paylaşılan bilgiler arasında; hesap kayıt bilgileri (telefon numaranız), işlem verileri, hizmetle ilgili bilgiler, hizmetleri kullanırken diğer kişilerle etkileşim kurma şekliyle ilgili bilgiler, mobil cihaz bilgileri, çerezler, konum bilgileri ve IP adresi yer alıyor.

Dünya’nın en çok kullanıcı sayısına sahip mesajlaşma uygulaması 2020 Şubat ayında aktif kullanıcı sayısının 2 milyarı geçtiğini duyurmuştu.

WhatsApp'in güncellenen gizlilik ilkesine buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.