Vekil 3 kere yemin edemeyince yardım geldi

Vekil 3 kere yemin edemeyince yardım geldi

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal yemin ettiği sırada gözündeki rahatsızlık nedeniyle sıkıntı yaşadı. 8 aylık hamile CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ise yemin ettikten sonra büyük alkış aldı.

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, bugün düzenlenen yemin töreninde zor anlar yaşadı.

Yemin için kürsüye gelen Ünsal, ilk denemesi sırasında bir satır atlayarak okudu. Bunun üzerine Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz tarafından uyarılan Ünsal yerine giderken geri dönerek metni tekrar okumaya başladı. Her iki denemesinde de okuma konusunda sıkıntı yaşadığı belli olan Servet Ünsal ikinci denemede de metni doğru şekilde okuyamayınca tekrar kürsüye davet edildi.

Bu defa ilk olarak Başkan Yılmaz’ın yanına giden Ünsal, gözünden bir rahatsızlık yaşadığı için metni düzgün şekilde okuyamadığını söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Servet Ünsal, burada da yaşadığı sıkıntıyı Genel Kurul salonuna açıkladı. Servet Ünsal tekrar metni okumaya başladığında yine takıldı ancak bu sırada yardımına yetişen bir görevli, daha kolay okuması için kağıda yazılı metni iletti. CHP Ankara Milletvekili dördüncü denemede metni doğru ve eksiksiz şekilde okuyarak tamamladı.

8 AYLIK HAMİLE VEKİLE BÜYÜK ALKIŞ

Yemin eden milletvekilleri içinde en dikkat çeken isimlerden biri 8 aylık hamile CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer oldu. Tascıer yemin ettikten sonra büyük alkış aldı.

Taşcıer Meclis’te kayıt yaptırırken, “Yıllar önce milletvekili adayı olan bir gazeteci arkadaşımız ‘eğer bu ülkede bir gün parlamentoda hamile bir kadın yemin ederse birçok şey değişecek’ demişti. Birçok şeyi değiştiremedik ama inanıyorum bu ilk adımı olacak. Kadınların bu ülkede daha iyi koşullarda yaşaması için mücadelemizin başlangıcı olacak” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.