Van’da fındık hasadı

Van’da fındık hasadı

Türkiye'de yaygın olarak Karadeniz Bölgesi'nde yetişen ve ihracatı en fazla yapılan tarım ürünlerinden olan fındık, Van'da da yetiştirildi.

Van'da hobi olarak çiftçilik yapan 49 yaşındaki Suat Uğur, 5 yıl önce bahçesine diktiği fındık ağaçlarından ürün toplamaya başladı.

Zamanının büyük bölümünü oluşturduğu hobi bahçesinde geçiren Uğur, bakımını ilgiyle sürdürdüğü fındık ağaçlarından bu yıl ürün elde etmenin sevincini yaşıyor.

Van merkez Edremit ilçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi'nde ikamet eden Uğur, 5 yıl önce bir fındık fidesi aldı.

Aldığı fındık fidesini "ya tutarsa" diyerek oluşturduğu hobi bahçesine diken ve bakımını özenle yapan Uğur, 5 yıl sonra fındık hasadını yaptı.

Suat Uğur, ağaçlardan yaklaşık 20-30 kilogram fındık aldığını ifade ederek, "Bu bahçeyi ilk kurduğumuzda hobi bahçesi olarak kurduk. Ne bulduksa ektik. Fındık Van'da olmaz, kışın çok soğuk ve sadece Karadeniz'de yetişir dediler. Bizlerde bir süs ağacı olarak düşündük ve denemek istedik. Diktikten 3-4 yıl sonra ağaçtan iyi bir verim alınca devam ettirdik. Şu an ağaçlardan 20-30 kilogram fındık toplayabiliyoruz" dedi.

Van’da fındık hasadı

Van’da fındık hasadı

Van’da fındık hasadı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.