Van'da Avaşin parkı açıldı

Van'da Avaşin parkı açıldı

Van'da yapımı tamamlanan bir parka Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Kürtçe 'mavi su' anlamına gelen 'Avaşin' adı verildi.

İstasyon Mahallesi'nde yapımına geçen yıl başlanılan ve Belediye Meclisi'nin aldığı kararla 'Hüseyin Çelik' isminin verilmesi istenen parka Kürtçe isim verildi. Van Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısında parka Kürtçe isim verilmesi önerisinde bulunan Demokratik Toplum Partili (DTP) Meclis üyesi Cahit Bozbay, İstasyon Mahallesi'nde Hakkari'den göçle gelen birçok ailenin bulunduğunu kaydetti. 'Avaşin'in Hakkari'deki bir bölge ismi olduğunu dile getiren Bozbay, "Hakkari'den gelen vatandaşlarımızın kendi yörelerinden bir isimle karşılaşmaları güzel olacaktır" dedi.

Öneriyi oylamaya sunan Meclis Başkanı Sabri Abi, daha önce alınan bir kararı paylaştı. Geçmiş dönemde alınan bir kararla parka AK Parti Van Milletvekili Hüseyin Çelik'in adının verilmesinin kararlaştırıldığını belirten Abi, "Fakat Hüseyin Çelik bunu kabul etmemiş ve karar geçersiz sayılmıştır" dedi.

Yapılan öneri oy birliği ile kabul edilirken, parka 'Avaşin' isminin verilmesi vatandaş tarafından olumlu karşılandı. Herkesin Kürtçe konuştuğu bir bölgede bir parka Kürtçe isim verilmesinin olağan olduğunu dile getiren vatandaşlar, bunun herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini dile getirdiler.

Ülkede yaşayan herkesin kardeş olduğunu kaydeden Necip Kaya isimli vatandaş, "Burada yaşayanların çoğu Kürt kökenli ve bir parka Kürtçe isim verilmesi güzel. Biz ülkeyi bölmek amacında değiliz. Böyle bir amacı olanlara da karşıyız. Benim de oğlum her vatan evladı gibi askerliğini yapıyor. Kürtçe isimlerin ülkeye ne gibi bir zararı olabilir ki? Bizim aramıza bir fesatlık sokuyorlar. Yoksa parka Kürtçe ya da Türkçe isim verilmesinin hiçbir sakıncası yoktur" şeklinde konuştu.İHA

avasin1.jpg

avasin.jpg