Uzaktan eğitim uzatıldı

Uzaktan eğitim uzatıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk korona virüsü salgını nedeniyle 30 Nisan'a kadar ara verilen eğitimde yeni yol haritasını açıkladı. Uzaktan eğitim 31 Mayıs'a kadar devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk korona virüsü salgını nedeniyle 30 Nisan’a devam edeceği açıklanan uzaktan eğitimde sürenin 31 Mayıs’a kadar uzatılacağını açıkladı.

Selçuk’un açıklamalarından başlıklar şöyle:

UZAKTAN EĞİTİME TUTUNUN: 16 Mart 2020 itibariyle okullara ara verme ile birlikte bir hafta gibi kısa bir süre içinde uzaktan eğitimi hayata geçirdik. Salgının başladığı tarihten itibaren uzaktan eğitime geçmenin faydalarını da görüyoruz. Uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır. Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Tüm çocuklarımızdan ve velilerimizden ricam uzaktan eğitime sıkıca tutunmaları.

SINIF GEÇMEDE BİRİNCİ DÖNEM NOTLARI GEÇERLİ: Sınavlara hazırlanan öğrenciler en hassas olduğumuz konudur. 11 ve 12. sınıfta eğitim gören öğrencilerimizin yapay zeka destekli eğitim sistemine yoğun talebi var. EBA akademik destek platformuna kayıt olan öğrenci sayısının 1 milyona yaklaştığını söyleyebilirim. Sınıf geçme için 1. dönem notları geçerli olacak. 1. dönemde alınan notlar geçerli olacak. Not ortalaması kaç olursa olsun bir üst sınıfa geçecekler. İkinci dönemde not verilmesi söz konusu değil. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesinler.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.