Usain Bolt futbolu bıraktı

Usain Bolt futbolu bıraktı

Atletizmi bırakan Usain Bolt, futbol serüveninin de sona erdiğini belirtti. Bolt, "Takım içinde yer almak güzeldi" dedi.

Atletizmi bırakarak kariyerine futbolda devam etme kararı alan eski olimpiyat ve dünya şampiyonu Jamaikalı atlet Usain Bolt, futbolcu olmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

Birçok kulüple antreman maçına çıkıp, Avustralya birinci ligi ekiplerinden Central Coast Mariners’le profesyonel sözleşme imzalamaya yaklaşan Bolt, ESPN’e röportaj vererek iyi bir tecrübe yaşadığını söyleyip “Uygun bir anlaşma yapmadım demek istemiyorum ancak denedik ve işler tam da istediğimiz gibi gitmedi. Dersimizi aldık. Bunu yaşayarak öğreniyorsunuz” dedi.

Bolt, futbol serüveninin çok eğlenceli geçtiğini belirtirken, “Takım içinde yer almak güzeldi. Farklı bir alan ve farklı bir saha. Bu süre zarfında güzel vakit geçirdim” dedi. Bolt, sporu tamamıyla bıraktığını söyleyerek farklı alanlara yöneleceğini ve iş adamı olmak istediğini ifade etti.

100 BİN EUROLUK TEKLİFİ KABUL ETMEDİ

Bolt, Central Coast Mariners ile çıktığı hazırlık maçında iki gol birden atmış ama kendisine teklif edilen senelik 100 bin euroluk teklifi kabul etmemişti. Deneme süresinin başında Bolt’un yaklaşık 1.8 milyon euroya imza atması bekleniyordu. Fakat bu miktarı karşılayacak sponsorların bulunamaması iki tarafın deneme süresini noktalamasına neden oldu.

Bolt; olimpiyatlarda 8, dünya şampiyonalarında ise 11 kez altın madalya kazandı. Atletizmi bırakarak kariyerine futbolda devam etme kararı alarak, Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, Güney Afrika’nın Sundowns ve Norveç’in Stromsgodset takımlarıyla antrenman maçlarına çıktı.  (Kaynak)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.