Urfa'da öldürülen gazetecilerin katili yakalandı

Urfa'da öldürülen gazetecilerin katili yakalandı

Urfa'da öldürülen Suriyeli gazetecilerin cinayet zanlısı IŞİD şüphelisi yakalandı.

Şanlıurfa'da, Ayn el Vatan Gazetesi Yazıişleri Müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabiri Faris Hammadi’yi 2 yıl önce oturdukları evde boğazlarını keserek öldürdükten sonra Suriye’ye kaçan IŞİD şüphelisi Muaz el A., tekrar Türkiye'ye dönünce yakalandı.

Suriyeli gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile Faris Hammadi, Suriye'deki savaştan kaçarak Urfa'nın Atatürk Mahallesi'ne yerleşmişti. Gazeteciler Arapça haftalık yayın yapan Ayn el Vatan gazetesini çıkarıyordu.

IŞİD'in hedefi haline gelen gazeteciler 2015 yılı ekim ayında evlerinde boğazları kesilerek öldürüldü.

Olayın ardından çalışma başlatan güvenlik güçleri, cinayet zanlısının Suriyeli gazetecilerin evine sığınan Talas el Surur olduğunu bir fotoğrafla tespit etti.

Ölen gazetecilerle birlikte fotoğraf çektiren Surur’un cinayetten hemen sonra Kilis üzerinden yasa dışı yollarla Suriye’ye kaçarak IŞİD'in merkezi konumundaki Rakka’ya gittiği saptandı. 

IŞİD'in de 2 gazetecinin öldürüldüğünü üstlenmesinin ardından polis, dijital materyallerden Muaz el A.'nın da cinayet şüphelisi olduğunu belirledi. Cinayetten sonra Suriye'ye gittiği tespit edilen Muaz el A.'nın 2 yıl sonra tekrar yasa dışı yollarla Şanlıurfa'ya geldiğini belirlendi.

Cinayet şüphelisinin kente geldiği bilgisini alan ekipler düzenlediği operasyonla Muaz el A.'yı gözaltına aldı. Muaz el A., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Cinayetle ilgili diğer şüpheli Talas el Surur’un ise aranmasına devam ediliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.