Uluslararası Koalisyon: DSG ortağımız olarak kalacak

Uluslararası Koalisyon: DSG ortağımız olarak kalacak

IŞİD’le Mücadele Uluslararası Koalisyon, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) önemli bir ortakları olarak kalacağını açıkladı.

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Colonel Wayne Marotto’nun İngilizce, Arapça ve Kürtçe yaptığı açıklamada, Suriye’de IŞİD’e yönelik yeni bir hava operasyonunun gerçekleştirildiği belirtildi.

Rudaw'da yer alan habere göre, Suriye’deki kargaşaya dikkat çekilen açıklamada, Badiya bölgesinde IŞİD’e ait noktaların bombalandığı ifade edildi.

Açıklamada, “4 Ekim sabahı Suriye’nin Badiya bölgesinde IŞİD’e ait noktalar bombalandı. Badiya bölgesi IŞİD yuvası olarak biliniyor ve bölgede bir çok IŞİD mensubu bulunuyor. IŞİD Badiya vey akın bölgelerinde çoğalıyor. Yıkılmış bölgeleri bir savaş sahası olarak kullanan IŞİD, üyelerini buralarda eğitiyor ve ülke içindeki ve dışındaki terörist saldırıları organize ediyor” denildi.

IŞİD ile mücadelede DSG ile koordinasyon ve ortaklığın devamlılığına vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“DSG, Suriye’de IŞİD ile mücadelede en etkili güç ve Koalisyon ile ortaktır. Uyguladığımız baskı ile IŞİD teröristleri için güvenli bir yer bırakmayacağız. Koalisyon güçlerinin desteği ile düzenleyeceğimiz tek taraflı ve ortak operasyonlarla IŞİD teröristlerinin kalıntılarını ortadan kaldıracağız. Koalisyon ve ortağımız DSG güvenli bir bölge için teröristleri ortadan kaldırmaya devam edecek.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.