Ukrayna'nın ardından Rusya'dan da 'uzlaşma yakın' mesajı

Ukrayna'nın ardından Rusya'dan da 'uzlaşma yakın' mesajı

Ukrayna ile Rusya'dan peş peşe 'uzlaşma yakın' açıklamaları geldi. Zelenskiy'nin ofisinden bu yönde verilen mesajın ardından, Rusya'dan da benzer bir açıklama geldi.

Rusya'nın Ukrayna işgali hava saldırısı haberlerinin gölgesinde devam ederken, bugün her iki ülkeden de karşılıklı uzlaşma mesajları gelmesi dikkat çekti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak'ın Rus basınına demecinde Moskova ve Kiev’in müzakerelerde uzlaşmaya yaklaştığını söylemesinden sonra, Rusya tarafı da benzer bir açıklama yaptı.

ZELENSKİY'NİN OFİSİ: HER İKİ TARAFI DA KORUYAN TEKLİFLERİMİZ VAR

Sputnik'in aktardığına göre Podolyak, “Karşılıklı hukuki formatlar belirlenir belirlenmez bir toplantı planlanacak. Görüşmelerin dördüncü turu. Yarın veya ertesi gün olabilir. Tüm sorunları ele aldık ve şu anda bunların hukuki formatları üzerinde çalışıyoruz” dedi. Podolyak, müzakerelerin sonucunun bir dizi küresel askeri ittifaka karşı endişeleri olan Rusya’nın almak istediği güvenlik garantilerini de dikkate alması gerektiğine vurgu yaparak, “Bu tür durumların tekrar yaşanmaması için bu çıkarları bir şekilde koruyan, Ukrayna'yı zarar görmekten koruyan tekliflerimiz var. Bir kez daha şunu vurgulamak istiyorum; Rus tarafı duruma artık çok daha olumlu bakıyor” diye konuştu.

RUS MÜZAKERECİ: KISA SÜRE İÇİNDE ORTAK BİR POZİSYONA GELİNEBİLİR

Rusya'nın müzakere heyeti üyesi Leonid Slutsky ise görüşmelerin başlamasından bu yana Ukrayna ile somut ilerleme kaydettiklerini söyledi. TASS ajansının aktardığına göre, Slutsky , iki heyet arasında yakın zamanda ortak bir pozisyonda uzlaşmanın mümkün olabileceğini belirtti. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.