Ukrayna'da son durum: Kiev'de alışveriş merkezine saldırı, Odessa açıklarında topçu atışları

Ukrayna'da son durum: Kiev'de alışveriş merkezine saldırı, Odessa açıklarında topçu atışları

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken Mariupol'da yapılan "teslim ol" çağrısı reddedildi. Kiev'de bir alışveriş merkezine saldırı düzenlenirken Rus askerleri Odessa'ya saldırı hazırlığı yapıyor.

Ukrayna'nın Mariupol kentinde açılan insani koridordan tahliyeler devam ederken Ukrayna ordusuna yapılan "teslim ol" çağrısı reddedildi. Başkent Kiev'de bir alışveriş merkezi füzelerle hedef alınırken Rus askerleri liman kenti Odessa'nın açıklarında ise topçu atışları düzenliyor. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereşçuk, Ukrayna'da sekiz kentte insani koridorların aktif olduğunu duyurdu. 

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı bu sabah 06:00 itibariyle son 24 saatteki duruma ilişkin bilgiler paylaştı. Rusya ordusuna ait bir uçak, dört İHA ve iki seyir füzesinin dün etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, "İşgalciler yerel halkı terörize etmeye ve geçici olarak işgal edilen bölgeleri yağmalamaya devam ediyor" ifadeleri yer aldı.

KİEV'DE ALIŞVERİŞ MERKEZİ HEDEF ALINDI

Başkent Kiev güne siren sesleriyle uyanırken Rusya ordusu kente yakın bazı yerleşim yerlerini hedef almaya devam ediyor. Kiev'in Podilskyi bölgesindeki bir alışveriş merkezinin dün gece geç saatlerde bombalandığı, çıkan yangını kontrol altına almak için itfaiye ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. AFP'nin haberine göre, söz konusu saldırıda altı kişi hayatını kaybetti.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko yaptığı açıklamada, söz konusu saldırılarda bir kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Kiev’in Podilskyi ilçesinde çok sayıda patlamalar meydana geldi. Özellikle ev ve alışveriş merkezlerinden biri hedef alındı. Kurtarma görevlileri, sağlık ekipleri ve polis olay yerinde” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden saldırıya ilişkin şu görüntü yayınlandı:

MARİUPOL'DA SÜRE DOLDU: 'TESLİM OL' ÇAĞRISI REDDEDİLDİ

Rusya ordusunun kontrolü sağlamaya yakın olduğu Mariupol kentinin teslim edilmesi için verdiği süre doldu. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu sabah saat 05:00'e kadar teslim olma çağrısı yapılırken Ukrayna tarafı bu çağrıyı reddetti.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereşçuk, söz konusu çağrıyı reddettiklerini açıkladı. Vereşçuk, "Teslim olup silah bırakmadan söz edilemez. Rus tarafını bu konuda bilgilendirdik" dedi. Bakanlık yetkilisi Mihail Mizintsev, "silah bırakan herkesin insani koridorlardan güvenli geçiş garantisine sahip olacağını" ifade etmişti.

SUMİ'DE KİMYASAL TESİSTE AMONYAK SIZINTISI

Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Sumi kentinde bulunan bir kimyasal tesisin Rusya ordusu tarafından hedef alındığı ve tesiste amonyak sızıntısı tespit edildiği bildirildi. Sumi Belediye Başkanı Dimitro Zivitskiy yaptığı açıklamada, sızıntının yaklaşık 2,5 kilometrelik bir alanda etkili olduğunu ve kontrol altına alındığını belirterek kent nüfusu için bir tehdit yaratmadığını kaydetti. Belediye başkanı, "Düşman saldırısı sonucunda 50 ton kapasiteli amonyaklı bir tank hasar gördü" dedi.

ODESSA'YA TOPÇU ATIŞLARI YAPILIYOR

Ukrayna'nın liman kenti Odessa'nın açıklarında ise Rusya ordusunun topçu atışları gerçekleştirdiği belirtildi. Ukrayna ordusuna bağlı sosyal medya hesaplarından saldırıya ilişkin görüntüler paylaşıldı.

RİVNE'DE ASKERİ EĞİTİM ALANI HEDEF ALINDI

Ukrayna'nın kuzeybatısındaki Rivne kentinde ise Rusya ordusunun bir askeri eğitim alanını bombaladığı açıklandı. Rivne eyalet valisi Vitaliy Koval'ın bu sabah yaptığı açıklamaya göre, Rus askerleri kentteki askeri eğitim alanlarını iki füzeyle hedef aldı. Can kaybı olup olmadığı ile ilgili bilgi verilmedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.