Ukrayna Savunma Bakanı: Yeni Bayraktarlar çoktan geldi ve savaş pozisyonlarına geçti

Ukrayna Savunma Bakanı: Yeni Bayraktarlar çoktan geldi ve savaş pozisyonlarına geçti

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya'yla krize ilişkin son değerlendirmesinde, "Yeni Bayraktarlar Ukrayna'ya çoktan geldi ve savaş pozisyonlarına geçti" dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Türkiye'den yeni bir parti Bayraktar SİHA aldıklarını açıkladı. Reznikov, Facebook hesabından bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Yeni Bayraktarlar Ukrayna'ya çoktan geldi ve savaş pozisyonlarına geçti" dedi. Reuters ajansının dünyaya son dakika olarak duyurduğu açıklamada Reznikov, Kiev'in kısa süre içinde daha fazla Stinger ve Javelin füzeleri alacağını da ekledi.

Rusya'nın harekatının ardından, başta ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere bir dizi ülke Ukrayna'ya silah tedarik edeceklerini açıkladı. Bununla birlikte, Kiev'in şu günlerde yeni SİHA alımı konusunda Türkiye'den resmi açıklama gelmiş değil.

Son olarak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün, Ukraynalı mevkidaşı Reznikov ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede Akar 'Türkiye’nin Ukrayna’ya insani yardımlarını sürdürürken bölgede barış için çalışmaya devam edeceğini' ifade etmişti. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.