Ukrayna: Mariupol'da 400 kişinin sığındığı okul vuruldu

Ukrayna: Mariupol'da 400 kişinin sığındığı okul vuruldu

Ukrayna'da gözler bir yandan diplomasi masasında, bir yandan da çatışmaların kızıştığı liman kenti Mariupol'da. Son olarak, Mariupol Belediyesi 400 kişinin sığındığı okulun hedef alındığını savundu.

Ukrayna'daki savaşta gözler diplomasi masasına çevrilmişken, liman kenti Mariupol'daki savaş da kızışıyor. Mariupol belediyesinden bu sabah yapılan açıklamada, Rusya'nın yaklaşık 400 kişinin sığındığı bir sanat okulunu bombaladığı belirtildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise tarafların pozisyonlarının yakınlaştığını söyleyerek, diplomatik çözüm açısından umut olduğunu açıkladı.

Ukrayna'da yaşanan son gelişmeler şöyle:

'400 KİŞİNİN SIĞINDIĞI OKUL VURULDU' İDDİASI

Mariupol belediyesinden yapılan açıklamada, kadın, çocuk ve yaşlıların sığındığı bir sanat okulunun vurulduğu belirtildi. Okula yaklaşık 400 kişinin sığındığı, bombardıman sonrasında enkaz altında kalanlar olduğu, ölü veya yaralı sayısının henüz bilinmediği savunuldu. Belediyenin Telegram sayfasından yapılan açıklamada, Rusya savaş suçu işlemekle itham edildi.

ZELENSKİY: MARİUPOL'DAKİ TERÖR ASIRLAR BOYU HATIRLANACAK

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün gece yayınladığı video mesajda 'Mariupol kuşatmasının tarihe savaş suçu olarak geçeceğini' söyledi. Zelenskiy, "Barışçıl bir kente bunu yapmak, asırlar boyunca hatırlanacak bir terör" dedi. 

RUSYA, HAZAR DENİZİ, KIRIM HAVA SAHASI VE KARADENİZ'DEN FÜZELER ATILDIĞINI AÇIKLADI

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Hazar Denizi ve Karadeniz'den fırlatılan füzelerle vurulduğunu açıkladı. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus uçaklarının son bir gün içinde Ukrayna’nın 62 askeri tesisini imha ettiğini duyurdu. Buna göre, havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle Jitomir bölgesinde Ukrayna'ya gelen yabancı paralı askerlerin konuşlandığı Ukrayna Özel Harekat Kuvvetleri'nin eğitim merkezi vuruldu; 100'den fazla özel harekat askeri ve yabancı paralı asker öldü. Açıklamada, Hazar Denizi'nden fırlatılan Kalibr deniz tabanlı seyir füzeleri ve Kırım hava sahasından atılan Kinjal hipersonik aero balistik füzelerle, Nikolayev bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait büyük yakıt malzemeleri depolama tesisi imha edildi. Aynı zamanda, Karadeniz'den atılan Kalibr deniz tabanlı seyir füzeleri ile Nejinsk Onarım Fabrikasında çatışmalar sırasında hasar gören Ukrayna zırhlı araçlarının onarıldığı üniteler imha edildi.

YEDİ KORİDOR AÇILACAK

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereşçuk, bugün sivillerin cephe hattındaki bölgeleri terk edebilmesi için yedi insani koridor açılacağını açıkladı. 

UKRAYNA'DA TÜM TV KANALLARI BİRLEŞİYOR

Zelenskiy, 'birleşik bir enformasyon politikası' izlenmesi gerekçesiyle ülkedeki tüm ulusal televizyon kanalarının tek bir platformdan yayın yapmasını öngören kararnameyi imzaladı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.