Ukrayna lideri Zelenskiy: Rusya, artık hiçbir yerde kabul görmüyor

Ukrayna lideri Zelenskiy: Rusya, artık hiçbir yerde kabul görmüyor

Rusya'nın işgal başlattığı 24 Şubat tarihinden bu yana yaklaşık 3 bin Ukrayna askerinin öldüğünü ileri süren Zelenskiy, "Rusya, tüm dünyayı kaybetti ve artık hiçbir yerde kabul görmüyor" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın işgal başlattığı 24 Şubat tarihinden bu yana 2 bin 500 ila 3 bin Ukrayna askerinin öldürüldüğünü, yaklaşık 10 bin kişinin yaralandığını söyledi. CNN International'a açıklamalarda bulunan Ukrayna lideri, savaşta 19 bin 000 ila 20 bin Rus askerinin de öldürüldüğünü ileri sürdü. Geçtiğimiz ay Moskova, 1351 Rus askerinin öldüğünü ve 3 bin 825 Rus askerinin yaralandığını duyurmuştu. Reuters, taraflardan gelen açıklamaların bağımsız kaynaklarca doğrulanamadığını aktarıyor. 

'RUSYA ARTIK HİÇBİR YERDE KABUL GÖRMÜYOR'

Öte yandan, Telegram üzerinden yayınladığı video mesajında Rusya'ya yönelik 'terör' suçlamasını yineleyen Zelenskiy, Rusya'nın finans sisteminin tamamıyla bloke edilmesi gerektiğini belirtti. Rus ordusunu, Zaporijye ve Herson bölgelerindeki sivillere yönelik 'terör' eylemlerinde bulunmakla suçlayan Ukrayna lideri, "İşgalciler, Ukrayna ordusuyla veya devlet kurumlarıyla bağlantısı olan herkesin peşine düşerek, bunun bölgeyi kontrol etmelerini kolaylaştıracağını düşünüyor. Onlar, büyük yanlışlık yapıyor ve kendi kendilerini kandırıyorlar" dedi. "Rusya, Ukrayna'yı sonsuza dek kaybetti. Rusya, tüm dünyayı kaybetti ve artık hiçbir yerde kabul görmüyor" ifadelerini kullanan Zelenskiy, 'Ukrayna halkının Rusya'yı ciddiye almadığını' belirtti. 

'RUS PETROLÜNDEN VAZGEÇİLMELİ'

Ukrayna'da 918 yerleşim biriminin 'işgalden kurtarıldığı' bilgisini paylaşan Zelenskiy, Mariupol kentindeki sivillerin kurtarılması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi. Zelenskiy, Rusya'ya yönelik yaptırımlara dikkati çekerek, "Ancak bu, Rus askeri makinesinin durdurulması için yeterli değil. İleride Rusya'ya yönelik uygulanacak yaptırımlar, Rus petrolünden vazgeçilmesini de içermelidir. Dünya, Rus enerjisi için verilen paranın demokrasiyi bozduğu konusunda karar vermelidir" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.