Ukrayna Dışişleri Bakanı: Ateşkes konusunda ilerleme kaydetmedik

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Ateşkes konusunda ilerleme kaydetmedik

Antalya'daki üçlü görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, "Ateşkes konusunu konuştuk ama ilerleme kaydetmedik" dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba'nın açıklamaları şöyle:

Mariupol kentinden sivillerin çıkışı için yardım rica ediyoruz. İnsani koridorun oluşturulması gerekiyor Mariupol'e insani yardım temin etmek için. Ne yazık ki (Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov) Bakan Lavrov (insani koridorlar) buna bir taahhüt vermedi. Yine de yetkililerle bu konuyla ilgili konuşacağını, yazışacağını belirtti. Ateşkes konusunu konuştuk ama ilerleme kaydetmedik. 

Bu formatta tekrar görüşmeye niyetliyim. Önemli bir tartışma ortamı olacaksa gelmek isterim.

Çavuşoğlu'na teşekkür etmek istiyorum. Bu teması kolaylaştırmayı başardı.

Biz savaşı durduramıyoruz. Bize saldıran ülke ve devlet bunu istemiyorsa savaşı durduramayacağız.

Rus tarafı görüşmeye hazır olacağı zaman ben de bu görüşmeye hazır olacağım.

Lavrov'un talepleri teslimiyet listesi gibi.

Ben burada bir Dışişleri Bakanı olarak, karar alabilme yetkisinde biri olarak, çözüm bulma amacıyla geldim ama kendisi (Lavrov) sadece dinlemek amacıyla gelmiş.

Çavuşoğlu: Temennimiz barışın sağlanması, çabamız sürecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna krizine ilişkin üçlü zirvenin ardından yaptığı açıklamada, "Temennimiz barışın sağlanması, çabamız sürecek" dedi.

Stoltenberg, 11 Mart’ta Türkiye’de

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 11 Mart'ta Türkiye'yi ziyaret edecek.

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. Stoltenberg, Antalya Diplomasi Forumu'na katılarak burada konuşma yapacak.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Rafael Mariano Grossi de Antalya Diplomasi Forumu'nun katılımcıları arasında yer alacak. Grossi, sosyal medyadaki açıklamasında, Antalya'da Ukrayna'daki nükleer tesislerin güvenliğinin acilen sağlanması konusunda görüşmeler yapacağını bildirdi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.