Türkiye'den yola çıkan tanker kaçırıldı

Türkiye'den yola çıkan tanker kaçırıldı

Türkiye'den hareket eden yakıt tankeri Libya açıklarında kurtardığı göçmenler tarafından kaçırıldığı iddia ediliyor. İtalyan yetkililer El Hiblu 1 adlı geminin Malta'ya doğru rotasını değiştirdiğini duyurdu.

Türkiye’den yola çıkan bir tankerin, Libya açıklarında kurtardığı göçmenler tarafından kaçırıldığı iddia ediliyor. İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini ve Malta resmi makamlarının yaptığı açıklamaya göre göçmenler onları kurtaran gemiyi kaçırdılar. Geminin Malta’ya doğru gittiği belirtiliyor.

İtalya’nın Corriere della Sera adlı haber sitesinde, Elhiblu 1 adlı kargo gemisine alınan 108 göçmen gemiyi kaçırdı ve geminin Libya’ya geri götürmeyi planladıkları iddia edildi.

Göreve başladığı Haziran ayından bu yana İtalya limanlarını yardım gemilerine kapatmak da dahil olmak üzere göçmenlere karşı sert politikaları ile bilinen Salvini, “Bunlar sıkıntılı göçmenler değil, korsanlar, yalnızca İtalya’yı teleskopla görecekler” dedi.

Malta’nın silahlı kuvvetlerinin sözcüsü, geminin kaçırıldığını, Malta makamlarının geminin ilerlemesini takip ettiğini ve Malta’da demirlemesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Gemide Türk mürettabatın bulunduğu belirtiliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.