Türkiye-Yunanistan sınırında mahsur kalan 80 Ezidi Kürt sığınmacı kurtarıldı

Türkiye-Yunanistan sınırında mahsur kalan 80 Ezidi Kürt sığınmacı kurtarıldı

Yunan hükümeti, yaklaşık 6 gündür Meriç Nehri’nde mahsur kalan 80 Ezidi Kürt sığınmacının kurtarıldığını duyurdu.

Türkiye’den Yunanistan’a geçmek isteyen ve aralarında çocukların da bulunduğu 80 kişilik grup, iki ülke arasındaki Meriç Nehri üzerindeki Evros adacığında mahsur kalmıştı.

Sosyal medya üzerinden sığınmacıların görüntülerini paylaşan “Küresel Ezidi Örgütü” (Yazda) kurucusu Murad İsmail, Yunan hükümetine çağrıda bulunmuştu.

AFP’ye konuşan Yunanistan hükümetinden bir yetkili de, söz konusu sığınmacıların adadan alındığını bildirdi. Yunan yetkili, Türkiye’nin sığınmacıları geri kabul etme taleplerini yanıtsız bıraktığını da aktardı.

Bu bilgiyi doğrulayan Yazda kurucusu İsmail, “Yunanistan'daki birkaç kaynakla konuştum ve Yunan makamlarının Ezidileri adacıktan Yunanistan'a götürdüğünü bildirdiler” dedi.

Öte yandan Yunan medyası, Meriç Nehri'nin düşük su seviyesi nedeniyle son dönemde göçmenlerin geçişlerinde artış yaşandığını yazdı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.