TTB'den korona virüsü açıklaması: Önlem alınmalı

TTB'den korona virüsü açıklaması: Önlem alınmalı

Türk Tabipleri Birliği son dönemde artan korona virüsü vakalarıyla ilgili açıklama yaptı: "Kapalı ortamlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır."

Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu hayatını kaybetti. Türk Tabipleri Birliği, Mahmtuoğlu'nun ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

Twitter'dan yaptığı açıklamada TTB şu ifadelere yer verdi: "COVID-19 PCR testi negatif olmakla birlikte klinik ve radyolojik olarak COVID-19 ile uyumlu vakalarla karşı karşıya kalınma sıklığı artış göstermektedir. Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, COVID-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Meslektaşımızın yakınlarına başsağlığı diliyor ve tekrarlıyoruz: Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanıma girmesine yönelik girişimler en kısa sürede yapılmalı; el yıkama alışkanlığının korunması, kamusal alanların temizliğinin sağlanması, kapalı ve kalabalık alanlarda ve sağlık kurumlarında maske kullanılması, doğru bilgilerin şeffaf bir biçimde paylaşılması gibi halk sağlığı önlemleri alınmalıdır. Unutmayalım; kapalı ortamlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.