Trump'tan Sisi'ye tam destek: Obama’ya karşı bile gösteri oldu

Trump'tan Sisi'ye tam destek: Obama’ya karşı bile gösteri oldu

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan ABD Başkanı Donald Trump ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi biraraya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülke içinde protestolarla karşı karşıya olan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’ye tam destek verdi. Trump, “Mısır’ın harika bir lideri var” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesinde New York’ta Sisi’yle biraraya gelen Trump, “Herkese karşı gösteriler düzenleniyor, Obama’ya karşı bile birçok gösteri düzenlendi. Mısır’ın harika bir lideri var” dedi. Sisi’nin saygı duyulan bir lider olduğunu savunan Trump, “Düzen getirdi. Sisi’den önce düzen yoktu, kargaşa vardı” dedi.

‘SİYASAL İSLAM’ SORUMLU

Sisi’yse, “Protestolarda siyasal İslam sorumludur” dedi. Sisi, “Siyasal islam ülkemizde iktidara gelmeye çalıştığı sürece, iktidarsızlık hüküm sürecek” ifadelerini kullandı.

Mısır Haklar ve Özgürlükler Komisyonu’nun aktardığına göre, cuma günü başlayan Sisi karşıtı protestolarda 350 kişi gözaltına alındı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.