Trump'dan Meksika'ya: Orduyu göndeririz

Trump'dan Meksika'ya: Orduyu göndeririz

ABD Başkanı Trump, "orduyu Meksika sınırına gönderebileceğini" duyurdu. Meksika'dan yasadışı göçleri engellemesini istedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Meksika’yı “ABD ordusunu konuşlandırarak sınırı kapatmak”la tehdit etti. Trump, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda, “Nüfusları üzerinde hemen hiç kontrolleri olmayan bu ülkelere tüm ödemeleri durdurmaya ilaveten en güçlü ifadelerle Meksika’dan bu taarruzu durdurmasını istemek zorundayım” dedi.

Meksika sınırına duvar çekme vaadiyle seçilen Trump, nisanda Meksika sınırına Ulusal Muhafızların yedek birliklerinin konuşlandırılmasını istemişti. Trump, ABD’de göçmenleri destekleyen Demokratik Parti’nin ülke sınırlarına saldırı düzenlenmesine liderlik ettiğini iddia etti. Guatemala, Honduras, El Salvador liderlerini de ülkelerinden ABD’ye göç dalgasını önlemek için bir şey yapmamakla suçlayan Trump, Meksika üzerinden ABD’ye pek çok suçlunun girdiğini ileri sürdü.

‘GÜNEY SINIRIMIZI KAPATACAĞIM’

ABD’ye göç veren Orta Amerika ülkelerine tüm finansmanı kesmenin yanısıra Meksika sınırını kapamaktan söz eden Trump, Twitter’dan şu mesajı paylaştı: “Nüfusları üzerinde hemen hiç kontrolleri olmayan bu ülkelere tüm ödemeleri durdurmaya ilaveten en güçlü ifadelerle Meksika’dan bu taarruzu durdurmasını istemek zorundayım. Eğer bunu beceremezlerse ABD ordusunu göreve çağıracağım ve güney sınırımızı kapatacağım.” (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.