Trump'a yeni suçlama: Oğlu Ruslarla görüştü!

Trump'a yeni suçlama: Oğlu Ruslarla görüştü!

New York Times'dan yeni iddia: ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu, başkanlık seçimlerinden önce rakibi rakip aday Hillary Clinton hakkında bilgi vaat eden, Kremlin bağlantılı bir Rus avukatla görüştüğü iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası sırasında Rusya’yla ilişkilerine dair iddialar yeni bir boyuta taşındı. İddiaya göre, Trump’ın oğlu Donald Trump Jr. Rus hükümetiyle bağlantılı olan bir hukukçuyla, başkanlık seçimlerinin Demokrat adayı Hillary Clinton’a zarar verebilecek bazı bilgileri paylaşması için buluşması.

New York Times’ın beş Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı özel haberindeki iddialar şöyle:

Söz konusu görüşme Trump’ın Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını garantilemesinden iki hafta sonra 9 Haziran 2016’da, New York’taki Trump Tower’da yapıldı.

Görüşmeye Donald Trump Jr.’ın yanı sıra ABD Başkanı’nın damadı ve danışmanı Jared Kushner ile o dönem kampanya şefi olan Paul J. Manafort katıldı.

Görüşme, Kremlin’le bağlantılı olan Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile yapıldı. Rus avukat görüşmeden önce, Clinton’a zarar verecek bilgiler sağlamayı vaat etmişti. Ancak görüşmenin içeriği, yani bu tür bilgilerin sağlanıp sağlanmadığı bilinmiyor.

Toplantı Trump Jr ve Veselnitskaya tarafından doğrulandı. Ancak ikili, görüşmede ABD’deki başkanlık kampanyasının ele almadıklarını savundu.

Trump Jr, dün yayımlamak zorunda kaldığı açıklamada, bir tanıdığının kendisine ‘kampanyaya yararlı bilgilere sahip biriyle görüşmek isteyip istemediğini sorduğunu’ belirtti; “Görüşmeden önce ismi bana söylenmedi. Jared ve Paul’den katılmalarını istedim ama onlara konuyla ilgili bilgi vermedim” dedi. Açıklamada, “Bu kişi, Rusya’yla bağlantılı kişilerin Demokratik Ulusal Komite’yi ve Clinton’ı mali olarak desteklediklerine dair bilgisi olduğunu söyledi. Açıklamaları muğlaktı ve anlam ifade etmiyordu. Ayrıntı ya da destekleyici bilgi sağlanmadı ya da teklif edilmedi. Kısa süre sonra elle tutulur bir bilgisinin olmadığı açığa çıktı” denildi.

Başkan Trump’ın hukuk ekibinden bir sözcüyse, Trump’ın toplantıdan ‘haberinin olmadığını’ ve toplantıya ‘katılmadığını’ belirtti.

New York Times haberini toplantıyla ilgili brifing alan üç ve toplantıdan haberi olan iki Beyaz Saray danışmanına dayandırdı.

ABD istihbaratı Moskova’nın ABD başkanlık seçimlerine Trump lehine müdahale etmekle suçlarken Rusya bu iddiaları reddediyor. NYT haberinin, Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ilk yüzyüze görüşmesi sonrası yayımlanması da dikkat çekti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.