Trump: Türkiye, Kürtlere IŞİD'e karşı desteğe hazır

Trump: Türkiye, Kürtlere IŞİD'e karşı desteğe hazır

ABD Başkanı Donald Trump, yapılan anlaşmaların ardından attığı tweette "Türkiye, Güvenli Bölge olarak bilinen alanı terk ederken Kürtlere ateş açmaması gerektiğini anlıyor" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, attığı tweette “Türkiye, Güvenli Bölge olarak bilinen alanı terk ederken Kürtlere ateş açmaması gerektiğini anlıyor. İhlal halinde, büyük çaplı yaptırımların uygulanacağını tekrarlamama gerek yok. İyi gidiyor! IŞİD’i Kürtler emniyete alırken Türkiye de yedek destek olarak hazır” ifadelerini kullandı.

“Bizim gücümüz ekonomiktir, yeniden inşa edilen ordumuzu kullanmak zorunda kalmadan önce bu çok daha iyi bir alternatiftir. Petrol güvence altına alındı. Askerlerimiz Suriyeyi, başka yerlere gitmek üzere terk etti.” diyen Trump, “EVE GİDİYORUZ! Orada 30 gün boyunca orada olmamız gerekiyordu -bu 10 yıl önceydi. 20 yıl boyunca Orta Doğu’yu yanlış adlandıran uzman kılıklı salaklar, bu anlaşmadan ne çıkarımız olacağını sorduğunda basitçe PETROL, VE ASKERLERİMİZİ EVE GETİRİYORUZ, IŞİD EMNİYETTE” diyerek devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.