Trump, Pakistan'daki müzakereyi iptal etti
ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile İran arasında İslamabad’da yapılması planlanan müzakerelere katılması beklenen ABD heyetinin ziyaretinin iptal edildiğini açıkladı.
Trump, Axios’a verdiği röportajda, daha önce görüşmelere katılacağı duyurulan Steve Witkoff ve Jared Kushner’dan oluşan heyetin Pakistan ziyaretinin tek taraflı olarak iptal edildiğini belirtti. Kararın İran’ın müzakerelerdeki yaklaşımına bağlı olduğunu ifade eden Trump, “Hiçbir şey hakkında konuşmak için 18 saatlik bir yolculuk yapmayacaklarını bildirdim. Tüm kozlar bizde. İstediği zaman bizi arayabilirler” dedi.
ABD yönetimi daha önce, Ortadoğu Özel Temsilcisi Witkoff ile danışman Kushner’ın İslamabad’da İranlı yetkililerle yapılacak ikinci tur görüşmelere katılacağını duyurmuştu. Ancak son açıklamayla birlikte planlanan temas süreci askıya alınmış oldu.