Trump: Brunson'un uzun tutukluluğu için yaptırımlar uygulayacağız

Trump: Brunson'un uzun tutukluluğu için yaptırımlar uygulayacağız

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye'de iki yıla yakın süre cezaevinde kaldıktan sonra ev hapsine alınan ABD'li din görevlisi Andrew Brunson serbest bırakılması istedi. ABD Başkanı Trump da Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceğini belirtti.

Washington ile Ankara arasında ABD’li din görevlisi Andrew Brunson’ın yargılanma süreciyle başlayan gerilim tırmanıyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ‘Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulayacaklarını’ söyledi.

‘TRUMP’TAN ERDOĞAN’A MESAJIM VAR…’

Pence Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk hükümetine, ABD Başkanı adına bir mesajım var. Pastör Andrew Brunson’ı şimdi serbest bırakın ya da sonuçlara hazırlıklı olun.

Eğer Türkiye bu masum inanç insanını serbest bırakıp evine, Amerika’ya göndermek için derhal harekete geçmezse, Pastör Andrew Brunson serbest kalana dek, ABD Türkiye’ye önemli yaptırımlar dayatacaktır.

Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump da Türkiye’ye yaptırım uygulanabileceğini belirtti.

Trump, “ABD, Türkiye’ye büyük Hristiyan, aile adamı ve harika bir insan olan Pastör Andrew Brunson’un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak. Çok acı çekiyor. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.