Tek gözlü evde yaşam mücadelesi

Tek gözlü evde yaşam mücadelesi

Yüksekova'da yaşayan 4 kişilik Çiftçi Ailesi tek gözlü evde yaşam mücadelesi veriyor. Bulundukları evin mutfak ve lavabosunun olmadığını belirten Çiftçi ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

İlçenin Kaniheyer Mahallesinde yaşayan ve hamallık yaparak geçimini sağlayan Yaşar ve Kıymet Çiftçi ile kızları Esmanur(9) ve Nisanur (7) zor günler yaşıyor.

Yüksekova'daki yasak sürecinde evleri yıkılan ve bunun üzerine tek gözlü bir kiralık eve taşınan Çiftçi ailesi, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Oldukça kötü koşullarda yaşamaya çalışan aile, kendilerine uzanabilecek bir yardım eli bekliyor.

Evde mutfak ve lavabonun bulunmadığını belirten anne Kıymet Çiftçi, "Bende eve katkı sunmak için günlük temizlik işlerine gidiyorum. Fakat sadece günlük ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Şu anda 100 lira kiraladığımız bu tek gözlü evde yaşamak zorundayız. İki kızım var. Onların banyo ve lavabo ihtiyaçlarını komşumda gideriyoruz. Evin pencereleri kırılmış kırılan pencereleri naylonla kapattık" diye konuştu.

Çiftçi ailesinin kızları 4. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Esmanur ise okula gitmek için kıyafetlerinin bulunmadığını belirterek, "Daha önce kirada kaldığımız ev olaylarda yıkıldı ve içindeki eşyalarımızda yandı. Şuanda bulunduğumuz evde doğru düzgün bir eşyamız yok. Bu evde sağlıklı yaşayamıyoruz. Okula gitmek için bile kardeşimle ben komşularımızın kızlarının kıyafetlerini alıyoruz. Birilerinin bize destek olmalarını istiyoruz" dedi.

Çiftçi ailesi 2008 yılında kendilerine ait küçük bir ev yapmak için yola çıktıklarını fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle o evi de tamamlayamadıklarını söyledi.

Kendisi ve eşinin günlük işlerde çalıştığını belirten baba Yaşar Çiftçi, eğer kendilerine yardım eli uzatılırsa evi tamamlayabileceklerini söyledi.

AİLENİN HESAP NUMARASI: TR 7800 0100 1902 66312739 5001 (YAŞAR ÇİFTÇİ)

a1-112.jpg

a2-086.jpg

a3-061.jpg

a4-048.jpg

aa1-009.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum