Suriyeli mülteci sınırda öldürüldü

Suriyeli mülteci sınırda öldürüldü

BBC muhabiri Mughira Alsharif, Tiwtter paylaşımında Halepli bir mültecinin İpsala yakınlarında öldürüldüğünü söyledi. Reuters ajansı ise, Midilli adasına giden bir mülteci botunun alabora olması sonucu bir çocuğun öldüğünü aktardı.

Reuters ajansı, Suriyeli bir mültecinin Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışırken öldüğünü aktardı. Reuters’ın iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, Yunan güvenlik yetkililerin saldırısı sonucu öldüğü duyuruldu.

Reuters haber ajansının başka bir haberinde ise, Midilli Adası’na giden bir mülteci botunun alabora olması sonucunda bir çocuğunun öldüğü aktarıldı. Midilli açıklarında alabora olan bottan 50’ye yakın mültecinin kurtarıldığı açıklandı.

BBC’den Mughira Alsharif, Halepli bir mültecinin İpsala yakınlarında öldürüldüğünü öne sürdü. Alsharif’in Twitter paylaşımında “Bu sabah Yunan askeri tarafından öldürülen Suriyeli göçmen Ahmed Abu Emad. Ahmed, yüzlerce göçmenle #İpsala’da sınırı geçmeye çalışırken Yunan askeri tarafından saat 09:07’de boğazından vurularak öldürüldü. Ahmed’in cesedi Türkiye’ye götürüldü” ifadeleri yer aldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.