Suriye'den Mısır'a kritik ziyaret: İstihbaratçılar görüştü

Suriye'den Mısır'a kritik ziyaret: İstihbaratçılar görüştü

Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Şefi Ali Memlük, Mısır'ı ziyaret etti. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a en yakın isimlerden biri olan Memlük, Mısır istihbarat başkanı Abbas Kamil'in davetiyle Kahire'ye gitti.

Suriye’deki iç savaş sona yaklaşırken, Arap ülkeleri de Şam yönetimine el uzatmaya başladı. Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir’in geçen haftaki Şam ziyaretinin ardından, Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Şefi Ali Memlük Mısır’da resmi temaslarda bulundu.

Suriye devlet ajansı SANA’nın haberine göre Memluk, Mısır istihbarat başkanı Abbas Kamil’in daveti üzerine hafta sonunda Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitti. İkilinin ‘siyaset, güvenlik ve terörle mücadele konularını’ ele aldığı belirtildi. SANA’nın haberine göre Memlük, iç savaşın yedi yıl önce patlak vermesinden bu yana Mısır’a ikinci ziyaretini gerçekleştirmiş oldu.

Ali Memlük, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la en yakın çalışan isimlerden biri sayılıyor. Ulusal Güvenlik Bürosu şefliğine ise 2012’de Şam’da dört üst düzey güvenlik yetkilisinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından getirilmişti. Avrupa Birliği’nin yaptırım listesinde olan Memluk hakkında geçen ay da Fransa’da tutuklama emri çıkarılmıştı.

Arap basını, Sudan Devlet Başkanı Beşir’in geçen hafta Esad’a ‘bazı Arap ülkelerinden önemli mesajlar götürdüğünü’ yazmıştı. Bu ülkelerin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olabileceği belirtilmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.