Suriye'de yerel seçim düzenleniyor

Suriye'de yerel seçim düzenleniyor

Suriye'de hükümetin kontrolündeki bölgelerde bugün yerel seçim var. İç savaşın başladığı 2011'den bu yana ilk kez düzenlenen seçimlerde 40 bin aday, yerel yönetimlerdeki 18 bin 478 sandalye için yarışıyor.

Suriye’de hükümetin kontrolündeki bölgelerde halk yerel seçimler için sandık başında.

Oylama, Suriye’de iç savaşın çıktığı 2011’den bu yana ülkede düzenlenen ilk yerel seçimler olma özelliğini taşıyor.

Pazar günü yerel saatle sabah 7’de başlayan oylamanın 12 saat sürmesi bekleniyor ancak resmi haber ajansı SANA, katılım oranına göre oylamanın beş saat daha uzatılabileceğini duyurdu. Yerel seçimlerde 40 bin aday, yerel yönetimlerdeki 18 bin 478 sandalye için yarışıyor.

Devler televizyonu Şam, Tartus ve Lazkiye’de oy kullanmak için sıraya giren seçmenlerin görüntülerini yayınlarken, Suriye ordusunun geçen yıl IŞİD’den geri aldığı doğu şehri Deyr ez Zor’da da sandıklar kuruldu. PYD’nin kontrolündeki bölgeler ve İdlib dâhil muhaliflerin elindeki bölgelerde ise oy kullanılmadı.

Yerel konsey ve belediye üyelerinin görev süresi dört yıl. Seçimlerle göreve gelecek yeni yönetimlerin, başta yıkılan bölgelerin yeniden inşası ve şehir planlaması olmak üzere daha fazla sorumluluk üstlenmeleri bekleniyor.

Suriye’de en son yerel seçimler, iç savaştan kısa bir süre önce Aralık 2011’de düzenlenmişti. Genel seçimler 2016’da, devlet başkanlığı seçimleri de 2014’de yapıldı. Devlet Başkanı Beşar Esad, yedi yıl süreyle devlet başkanlığına yeniden seçilmişti.

Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı ordu ve birlikler, son olarak güneydeki bölgeler ve Şam çevresindeki mahallelerle, ülkenin üçte ikisinin kontrolünü muhaliflerden geri aldı. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.