Suriye'de iki kritik Şii köyü tahliye ediliyor

Suriye'de iki kritik Şii köyü tahliye ediliyor

İdlib'de iki Şii köyü Fua ve Kefraya'yı uzun süredir kuşatma altında tutan Tahrir el Şam örgütü Şam yönetimi ile anlaşmayı kabul etti.

Suriye’nin Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinde, El Nusra liderliğinde kurulan Tahrir el Şam’ın uzun zamandır kuşatma altında tuttuğu Şii köyleri Fua ve Kefraya’daki düğüm çözülüyor. Suriye ve İran ile Tahrir el Şam arasındaki müzakarelerde anlaşmaya varılması sonrası, tahliye için bugün yaklaşık 100 otobüs köylere girdi.

Türkiye’nin de arabuluculuk yaptığı anlaşma kapsamında, köylerde kuşatma altında olan çok sayıda Şii sivil ile Esad yanlısı gücün tahliye edileceği belirtiliyor. Yaklaşık 7 bin kişinin köylerden çıkarılması bekleniyor. Suriye yönetiminin ise karşılığında 1500’e yakın tutukluyu serbest bırakacağı belirtiliyor.

İki Şii köyünün tahliyesi için anlaşmaya esasında geçen yıl varılmıştı. Nisan 2017’de binlerce kişi iki köyden çıkarılmıştı. Ancak geriye kalan yaklaşık 7 bin kişinin tahliyesi ile tutukluların serbest bırakılması bugüne dek hayata geçirilmemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.