Suriye ordusu yönünü İdlib’e çevirdi

Suriye ordusu yönünü İdlib’e çevirdi

Suriye ordusunun dün gece İdlib’e düzenlediği hava saldırılarına topçu birlikleri de karadan destek verdi.

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının dün gece İdlib merkezi ile kentin güneyi ile güneybatısındaki cihatçı grupların denetiminde olan bölgelere savaş uçağı ve askeri helikopterler ile hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Bombalanan yerlerin bir kısmının TSK’nin konuşlandığı gözlem noktalarının yakınlarındaki yerleşim yerleri olduğu iddia ediliyor.

Astana’da Türkiye, Rusya ve İran’ın öncülüğünde yapılan toplantılar dizisinin ikincisinde alınan alınan kararla “Gerginliği Azaltma Bölgesi” olarak belirlenen İdlib sınırları içinde kalan bölgelere dönük hava saldırılarına, Suriye ordusuna ait topçu birlikleri de destek veriyor.

ÖNCELİKLİ HEDEF CİSR ES ŞİGUR

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Suriye ordusu İdlib’in güneybatısındaki Cisr es Şigur bölgesini cihatçılardan geri almak için askeri hazırlıklarını artırmış durumda. İdlib’in doğusuna düşen Zammar’a da Halep’teki askeri mevzilerden topçu atışı yapan Suriye ordusu, İdlib’in güneydoğusundaki El Tamanah ile güneyindeki El Latamineh’e de hava saldırısı ve topçu atışları ile yöneldi. Suriye ordusunun Cisr es Şigur’a yakın Karkur ve Kufayr beldeleri ile İdlib’in güneybatısındaki Bidama nahiyesine de topçu atışları düzenlediği belirtiliyor.

CEBEL EKRAD’A YÖNELİK YOĞUN BOMBARDIMAN

Suriye ordusunun ülkenin kuzeybatısındaki Lazkiye kentine bağlı Cebel Ekrad (Kürt Dağı) bölgesine yönelik hava saldırıları başlattığı da gelen bilgiler arasında. Suriye’nin güneyindeki Dera ve Kuneytra illerini cihatçı gruplardan geri alan Suriye ordusunun hedefinde İdlib’deki Güvenliği Azaltma Bölgesi sınırları içinde kalan yerleşim yerlerinin yanı sıra Türkiye’nin Türkmendağı olarak adlandırdığı bölge de var. Suriyeli Türkmenlerin yaşadığı Cebel Ekrad bölgesindeki Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki yerleşim yerlerine yönelik hava saldırılarının yanı sıra bölgenin karadan bombalandığı da belirtiliyor. İddialara göre Suriye güçleri bu bölgelere topçu saldırılarının yanı sıra kara güçleriyle de girmeye dönük hareketlilik içinde. Öte yandan, Suriye ordusu söz konusu bölgenin doğusunda bulunan İdlib’e bağlı Zuayniyye ve Tuffahiyye köylerine de hava saldırıları düzenledi. Bu bölgelere dönük hava saldırılarına topçu birlikleri de destek verdi.

CİHATÇILAR, HMEYNİM’E DRONE İLE SALDIRDI

İdlib’deki cihatçı grupların Suriye’nin bölgeye dönük hava ve kara saldırılarının hemen ardından Rusya’nın Hmeynim askeri üssüne iki drone ile saldırı düzenlediği belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı askeri üsse saldırı düzenleyen dronelerin imha edildiğini açıkladı. Bölgedeki hava hareketliliğine katılan savaş uçaklarının önemli bölümünün Rusya’nın Hmeynim’deki askeri üssünden havalandığı da gelen bilgiler arasında.

YEREL KAYNAKLARA GÖRE EN AZ 25 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

Cihatçı gruplara yakınlığı ile bilinen grupların yaptığı açıklamalara göre Suriye’nin İdlib’e dönük dün geceki hava saldırılarında en az 25 sivil yaşamını yitirdi. Beyaz Baretliler adıyla bilinen sivil savunma grubu, İdlib’in farklı bölgelerindeki sivil ölümlerini 25 olarak açıklarken, Han Şeyhun Sivil Savunma Grubu'nun sözcüsü Anes Diab da Urum el Kübra’da en az 20 sivilin öldürüldüğünü duyurdu. (Kaynak)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.