Süleymani'nin cenazesinde izdiham: 35 kişi öldü

Süleymani'nin cenazesinde izdiham: 35 kişi öldü

ABD'nin suikastla öldürdüğü İranlı General Kasım Süleymani için memleketi Kirman'da düzenlenen cenaze töreninde izdiham nedeniyle 35 kişi hayatını kaybetti.

ABD’nin geçtiğimiz cuma günü Bağdat’ta hava saldırısıyla öldürdüğü Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin cenazesi bugün memleketi Kirman’da toprağa verilecek. Süleymani’nin Kirman’a Tahran’dan getirilen cenazesi binlerce İranlı tarafından karşılanırken, izdihamda 35 kişi hayatını kaybetti. 48 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Törende, Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami’den de ABD’ye yeni bir gözdağı geldi. Selami, “Kasım Süleymani’nin şehidi, düşman için Kasım Süleymani’den daha tehlikeli” dedi. Devrim Muhafızları Komutanı, Kirman’da ‘Amerika’ya ölüm’ sloganları atan binlerce kişiye “İntikam alacağız, sert ve kesin bir intikam” diye seslendi.

Süleymani’nin bugün toprağa verilmesi ve dört günlük yasın son bulmasıyla birlikte, İran’ın Donald Trump yönetimine somut misillemelerinin yavaş yavaş netleşmeye başlaması bekleniyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum